Publicat 31/1/2019 19:25:37 +01:00CET

Els edificis i equipaments de Barcelona reduiran el seu consum durant la Marató d'Estalvi Energtic

Bombetes
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona participa per segon any consecutiu en la Marató d'Estalvi Energtic, durant la qual 62 edificis i equipaments municipals promouran bones prctiques per recudir el seu consum d'energia durant el febrer.

La iniciativa vol ser una campanya de conscienciació, mobilització i foment de bones prctiques en el consum d'energia, i l'estalvi econmic que es derivi es destinar al projecte educatiu contra la pobresa energtica I3, ha detallat el consistori en un comunicat.

Els 62 edificis que participen en la Marató inclouran escoles, centres cívics, seus de districte i equipaments esportius, i la proposta és reduir almenys un 10% del seu consum d'aigua, electricitat i gas.

L'objectiu és que les persones que fan servir aquests edificis i equipaments municipals --tant usuaris com treballadors-- siguin conscients de l'energia i l'aigua que gasten, amb la voluntat que les bones prctiques que s'adquireixin es preservin en el temps.

La Marató de l'any passat, amb 15 edificis participants menys, va aconseguir estalviar un 5,8% del consum d'electricitat, un 15,6% d'aigua i un 18,9% de gas, malgrat que es va celebrar en un dels febrers més freds dels darrers 30 anys, segons el consistori.