Publicat 17/3/2019 18:54:17 +01:00CET

El districte de Gràcia de Barcelona canvia de nom el carrer Secretari Coloma per Pau Alsina

El districte de Grcia de Barcelona canvia de nom el carrer Secretari Colopa po
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

El districte de Grcia de Barcelona ha celebrat aquest diumenge el canvi de denominació del carrer del Secretari Coloma que passa a dir-se Pau Alsina, el nom que tenia el carrer abans de 1939, ha informat l'Ajuntament en un comunicat aquest diumenge.

El procés de canvi oficial es realitzar en els propers dies, per la qual cosa el consistori ha posat a la disposició dels vens d'aquest carrer el document acreditatiu que es pot utilitzar per sollicitar el canvi d'adrea.

El canvi de nom va ser impulsat per la Comissió de Nomencltor de Grcia i avalat pel resultat de la consulta realitzada en el venat entre els dies 15 de novembre i 15 de desembre de 2017, quan un 62,8% dels vens del carrer consultats (654 persones) van votar a favor del canvi.

La nova denominació d'aquesta via, que va des de Travessera de Grcia fins a Travessera de Dalt, fa referncia al dirigent obrer, polític republic i teixidor de vels barceloní que va ser diputat en les Corts Generals durant el segle XIX i que també va ser regidor per Barcelona.

El nom del Secretari Coloma, que es va implantar després de la Guerra Civil, feia referncia Juan Coloma, secretari dels Reis Catlics i del Tribunal del Sant Ofici de la Inquisició.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 4. 4

  Torra planteja un possible confinament de la Cerdanya però Salut el descarta

 5. 5

  El Col·lectiu de socis de la Confraria de Pescadors de les Cases d'Alcanar, premiat amb la Placa de la Pesca catalana