Publicat 13/5/2020 14:32:45 +02:00CET

Coronavirus.- Restauradors i comerciants demanen a Colau agilitar l'ampliació de terrasses

Terrasses en la Rambla del Poblenou de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Janet Sanz confia a presentar la normativa bàsica "en les properes hores"

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració de Barcelona han demanat agilitar el procés d'ampliació de terrasses que s'iniciarà quan es publiqui el decret d'alcaldia previst i que pretén arribar a temps per a l'inici de la fase 1, quan bars i restaurants podran rebre clients i el consum es produirà exclusivament en terrasses.

"Si es vol que les ampliacions arribin a temps per a l'inici de la fase 1, tal com l'equip de Govern ha manifestat, hauríem de culminar el procés de confecció del decret d'alcaldia, que s'ha de consensuar amb el sector, durant les properes hores", ha demanat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, aquest dimecres a través d'un comunicat.

Segons Pallarols, el procés ha de ser senzill i basat en el règim de comunicació: el restaurador, amb ajuda d'un tècnic, formula la sol·licitud, la presenta i es procedeix a ocupar el nou espai; posteriorment, els serveis tècnics revisen les peticions i si creuen que les directrius generals s'han aplicat de manera incorrecta, esmenen la proposta.

La directora de Barcelona Oberta, Núria Paricio, ha assegurat que l'anunci de l'ampliació de terrasses ha generat moltes expectatives entre els restauradors i "ha donat oxigen a empreses que s'estaven plantejant tirar la tovallola", per la qual cosa considera que la terrassa ha estat la salvació del sector, almenys durant les primeres fases de desescalada i durant l'estiu.

Per la seva banda, el director de Fundació Barcelona Comerç, Alfons Barti, creu que molts ajuntaments catalans s'inspiraran en el decret d'alcaldia de Barcelona, i ha assenyalat que és important donar el missatge adequat d'un nou model d'espai públic que prioritza els espais de trobada i el teixit comercial i de serveis de proximitat.

Per poder gestionar la "gran quantitat de sol·licituds i consultes que s'espera", s'ha creat un grup de professionals, amb tècnics de les tres entitats, que atendrà a tots els restauradors de la ciutat amb independència que siguin associats o agremiados o no.

NORMATIVA BÀSICA

Preguntada per aquesta qüestió en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que estan treballant amb les propostes i que l'objectiu és que "en les properes hores" puguin presentar la normativa bàsica d'ampliació de terrasses i poder començar a donar permisos.

Ha destacat que des del Govern municipal estan treballant "a contrarellotge" per poder implementar la mesura de la manera més fàcil i àgil possible, i ha subratllat que no es tracta d'un règim de llicència sinó d'una autorització i que no es desenvoluparà una ordenança perquè és una mesura que respon un moment excepcional.

Contador