Publicat 18/6/2020 14:17:44 +02:00CET

Coronavirus.- Barcelona reobrirà els parcs infantils aquest divendres

Parc infantil de Barcelona (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

S'haurà de mantenir les distàncies, usar mascareta i rentar-se les mans

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

Els parcs infantils de Barcelona reobriran aquest divendres després de tres mesos tancats per l'estat d'alarma per la pandèmia del Covid-19, on s'haurà de mantenir les distàncies de seguretat, l'ús de mascareta en adults i nens a partir de sis anys i un rentat de mans freqüent.

Així ho ha anunciat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, en una roda de premsa telemàtica aquest dijous, acompanyat per la regidor de Salut, Gemma Tarafa, en la qual ha dit que la reobertura d'aquestes zones "ha d'anar acompanyada de la corresponsabilitat" dels usuaris.

Si no es pot garantir la distància de seguretat, els nens hauran de portar mascareta o dirigir-se a una altra zona de joc per evitar l'acumulació de persones en una mateixa àrea, ha explicat el regidor.

La neteja d'aquestes zones serà l'habitual, una vegada al dia, amb la retirada de la sorra acumulada en els jocs per als nens, neteja dels elements de joc i la retirada de residus que pugui haver-hi a la zona.

Badia ha assegurat que ja han estat desinfectant la ciutat i totes les àrees i considera que els parcs són un espai saludable, encara que insisteix que els nens es desinfectin les mans abans d'entrar al parc per evitar la possibilitat de contagi.

"Serà molt més efectiva aquesta mesura preventiva que apostar per una lògica de desinfecció, per tant, demanem que tothom extremi aquesta precaució", ha explicat el regidor, que no recomana l'ús de guants, sinó una bona higiene de mans.

"BONA NOTÍCIA"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s'ha fet ressò de l'obertura dels parcs infantils a través d'un tuit recollit per Europa Press, en el qual ha destacat la "bona notícia" i ha demanat evitar aglomeracions i utilitzar mascarietes.

A més de les 888 àrees de jocs infantils que té la ciutat que estaran obertes a partir d'aquest divendres, també s'obriran altres espais d'oci com les 38 àrees per a gent gran i els 59 circuits de salut i calistenia, seguint les mateixes recomanacions que a les àrees infantils.

FASE 3

La reobertura dels parcs infantils no estava inclosa en cap de les fases de la desescalada i Tarafa ha explicat que, en entrar en la fase 3 "i, en breu, a la nova normalitat", es va valorar la possibilitat de reobrir aquests espais tenint en compte les mesures d'higiene necessàries.

Preguntada per l'anunci del president de la Generalitat, Quim Torra, d'un decret pel qual Catalunya entrarà a partir de la mitjanit d'aquest dijous en la "fase de represa" substituint la fase 3 decretada pel Govern central, Tarafa ha dit que estan d'acord si funciona amb les directrius de portar mascareta i guardar les distàncies, però que seguiran treballant en la comissió mixta per veure com afecta a diferents sectors i casuístiques.

Contador