Publicat 10/8/2020 14:57:34 +02:00CET

Coronavirus.- Barcelona invertirà en projectes d'acció humanitària per afrontar la Covid-19

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laura Pérez
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Destinarà 640.000 euros a iniciatives de Colòmbia, la Franja de Gaza, el Líban, Moçambic i el Senegal

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 640.000 euros a vuit projectes internacionals d'acció humanitària per combatre els efectes que la Covid-19 està tenint a tot el món i contenir l'expansió del virus en els suburbis més pobres de ciutats del Sud, amb les quals el consistori ja manté una relació de cooperació tècnica i institucional.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez; el director de Justícia Global i Cooperació Internacional del consistori, David Llistar, i el coordinador de Metges del Món al Senegal, Guillermo Martínez, han presentat aquest dilluns en roda de premsa els projectes beneficiaris d'aquestes ajudes.

A més, han intervingut telemàticament la delegada de Creu Roja Espanyola al Líban, Ana López --que es troba actualment en el terreny--; i el responsable de projectes d'Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) a Colòmbia, Alejandro Quiñoá.

Els projectes beneficiaris d'aquestes subvencions provenen de Colòmbia, la Franja de Gaza, el Líban, Moçambic i el Senegal, i les actuacions les desenvoluparan organitzacions especialitzades en acció humanitària en àmbits com la salut, l'aigua, el sanejament i la higiene.

Pérez ha alertat que la situació en aquestes ciutats, algunes de les quals estan atravessant el pic de la corba de contagis, és de "desbordament del sistema hospitalari i d'impossibilitat de mantenir el confinament per la necessitat d'aconseguir alimentació i recursos bàsics".

Així mateix, ha sostingut que la "justícia global no és una opció", sinó un tema primordial al que s'ha de respondre de manera coordinada i proactiva amb les fundacions i entitats que treballen en aquest àmbit, ha dit.

"XIFRA RÈCORD"

La tinent d'alcalde ha ressaltat que el consistori està arribant a "una xifra rècord en la història de la cooperació" fruit del compromís que, segons ella, té l'Ajuntament, i ha posat en valor que és la primera institució que destina una convocatòria extraordinària a l'afectació de la Covid-19 a tot el món.

A més, ha anunciat que el consistori està estudiant la possibilitat de destinar una ajuda extraordinària a Beirut (el Líban), afectat per l'explosió del passat dimarts d'un dipòsit de més de 2.700 tones de nitrat d'amoni en el port, que ha provocat més d'un centenar de morts.

Aquesta partida forma part dels més de 10,2 milions d'euros que l'Ajuntament va consignar aquest 2020 per a actuacions de cooperació internacional i educació en favor de la justícia global, a la qual destina el 0,7% dels ingressos propis.