Publicat 25/6/2020 13:18:07 +02:00CET

Coronavirus.- Barcelona comença a pagar les ajudes de 300 euros a autònoms

Una cambrera neteja una taula de l'històric local barceloní Núria.
David Zorrakino - Europa Press

Es repartiran 4,5 milions d'euros a prop de 16.000 professionals, un 95% de la dotació

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dijous el pagament de l'ajuda municipal Autòno+ de 300 euros per a autònoms per afrontar la crisi derivada del Covid-19, ha informat el consistori en un comunicat.

Un mes després de l'obertura de la convocatòria, l'Ajuntament ha rebut sol·licituds per un valor de 4,5 milions d'euros para prop de 16.000 professionals, la qual cosa representa un 95% de la dotació del programa, de cinc milions.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que els autònoms són un "motor essencial" de la ciutat, perquè creen ocupacions i impulsen sectors estratègics, encara que també han tingut moltes dificultats per la pandèmia.

El regidor ha assegurat que aquesta ajuda els permetrà percebre la totalitat de la base de cotització mínima, la qual cosa se suma a l'ajuda del Govern central, i ha subratllat el treball del consistori perquè el pagament sigui "ràpid i àgil".

El perfil d'autònoms que ha presentat la sol·licitud és un 41% dones, i un 46% persones amb estudis secundaris, i 55% majors de 45 anys.

Els districtes amb més demanda són l'Eixample (20%), Sant Martí (16%), Sants-Montjuïc (11%) i Horta Guinardó (10%), i els tres sectors d'activitat amb més peticions per a aquesta subvenció són: hostaleria, turisme i oci (20%), comerç i transport (18%), logística i distribució (13%).

Contador