Publicat 16/10/2021 13:09CET

Convoquen els X Premis Barcelona a l'Empresa Innovadora en Organització i Ús del Temps

X Premis Barcelona a l'Empresa Innovadora en Organització i Ús del Temps
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria dels X Premis Barcelona a l'Empresa Innovadora en Organització i Ús del Temps i es podran presentar candidatures fins al 2 de novembre.

El premi promou la tasca de les empreses compromeses a millorar la gestió del temps per aconseguir "un equilibri entre la vida laboral, familiar i personal" dels treballadors i més productivitat i competitivitat de les empreses, ha dit l'Ajuntament en un comunicat aquest dissabte.

La gestió del temps i l'organització de les empreses ha agafat força a causa de la pandèmia i ha accelerat la transformació digital, generant un "canvi estructural al que s'han hagut d'adaptar ràpidament".

El teletreball ha estat un "canvi de mentalitat, vital i necessari, en la cultura, la gestió i l'organització empresarial" i la pandèmia ha mostrat que algunes actuacions relacionades amb treballar a distància poden ser més saludables per a les persones i per a l'entorn ambiental, segons l'Ajuntament.

Les empreses i organitzacions que es vulguin presentar han d'estar implantades a Barcelona o a l'àrea metropolitana i haver desenvolupat "una bona pràctica en l'organització del temps".

CATEGORIES

Les empreses i organitzacions poden optar a les categories Micro (menys de 10 treballadors), Petita (de 10 a 50), Mitjana (50-250) i Gran (a partir de 250).

El jurat valorarà el compromís amb l'equilibri en l'ús del temps dins de l'organització empresarial i la seva aportació a innovar, avançar i sensibilitzar la societat en una gestió del temps "més saludable, igualitària i eficient".

XARXA NUST

La Xarxa Nust (Nous Usos del Temps), la missió del qual és que cada vegada més empreses a la ciutat impulsin iniciatives en aquest àmbit, té "un paper essencial" en la promoció d'aquest premi.

La xarxa compleix ara 15 anys i ja reuneix més de 130 empreses i organitzacions que han aplicat mesures de flexibilitat horària, corresponsabilitat o treball a distància i coincideixen a destacar "els resultats positius" d'aquestes accions.

Alguns dels beneficis són l'augment de la satisfacció dels treballadors, l'augment de la productivitat, la retenció del talent, la millora del clima laboral i la disminució de la rotació, l'absentisme i el nivell d'estrès.

PACTE DEL TEMPS

El premi s'emmarca en el Pacte del Temps, un acord de la ciutat que impulsen l'Ajuntament de Barcelona i organitzacions socials i econòmiques per aconseguir "una organització del temps social més saludable, igualitària i eficient".

Així, el Pacte promou actuacions dirigides a la divulgació de models de gestió del temps més eficients i més sostenibles que afavoreixin els treballadors, les empreses i la ciutat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés