Colau reduirà la velocitat de la Via Laietana, Diputació i Consell de Cent a 30 quilòmetres per hora

Publicat 25/1/2020 10:29:04CET
La tinent d'alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz
EUROPA PRESS

Preveu que els talls de trànsit en cap de setmana alliberin 200.000 metres quadrats al març

BARCELONA, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona decretarà el 2021 la velocitat 30 als següents carrers de la xarxa bàsica de la ciutat: la Via Laietana, Jordi Girona, Madri, Travessera de Gràcia, carretera del Carmel, avinguda Mare de Déu de Montserrat, Pi i Molist, Torras i Bages, Almogàvers, Taulat, Diputació i Consell de Cent.

La tinent d'alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz, ha detallat que en els propers dos anys se sumaran 212 quilòmetres més de carrers 30, incrementant fins al 75% el percentatge de dies amb aquest límit de velocitat, per la qual cosa es passarà dels 1.013,8 quilòmetres als 1.351,8 en total.

L'aplicació de la iniciativa es farà en dues fases: aquest febrer es decretarà la velocitat 30 a la xarxa secundària que té més d'un carril de circulació i s'adequarà l'eix Creu Coberta i carrer de Sants per a això, mentre que el 2021 s'actuarà sobre les vies de la xarxa bàsica esmentades anteriorment.

El consistori ha subratllat que a 50 quilòmetres per hora el 45% dels impactes acaben amb un resultat de mort, i, per contra, la xifra es redueix fins a un 5% quan el vehicle circula a 30, a més d'augmentar el camp visual i de concentració en relació a l'entorn immediat.

'OBRIM CARRERS'

Aquesta mesura se suma a la ja anunciada aquest dijous per l'alcaldessa, Ada Colau, que restarà espai al cotxe perquè guanyi el dels vianants, i, amb aquest objectiu, les tardes dels dissabtes i els matins dels diumenges tallarà el trànsit a deu carrers principals de la ciutat, entre ells el carrer Aragó.

Amb aquestes premisses, el Govern municipal llança el projecte 'Obrim carrers', amb restriccions de vehicles els dissabtes a la tarda, entre les 17 i les 21 hores, i els diumenges al matí, entre les 10 i les 15, i que s'iniciarà el primer cap de setmana de febrer amb el tall de la Gran de Gràcia i Via Laietana dissabte.

El següent pas serà el primer cap de setmana de març, que s'uniran els talls a Creu Coberta i a carrer de Sants dissabte a la tarda i al carrer Aragó, entre Tarragona i avinguda Meridiana, diumenge al matí, alliberant 209.780 metres quadrats pels quals deixaran de circular uns 100.000 vehicles, segons Sanz.

A partir d'aquí, el nombre de vies tallades al trànsit s'incrementarà de forma progressiva fins a sumar un total de deu carrers troncals de la ciutat, un per districte, en acabar 2020, amb l'objectiu de sensibilitzar i visibilizar sobre els beneficis que suposa per a la ciutadania pacificar un carrer.

Contador