Publicat 13/3/2019 17:07:44 +01:00CET

Colau projecta millores en els carrils bici per 28 milions, que dependran del proper govern

Colau projecta millores en els carrils bici per 28 milions, que dependran del
EUROPA PRESS

Deixa preparats per licitar 45 nous quilmetres i millores en els carrils ja existents

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, ha explicat aquest dimecres que el Govern municipal ha projectat millores en els carrils bici de la ciutat i la construcció de 45 nous quilmetres per connectar millor la xarxa actual per un pressupost de 28,2 milions d'euros, per que dependran del proper govern.

En una roda de premsa, Vidal ha detallat que es tracta del segon projecte constructiu de carrils de la ciutat, que vol reduir els carrils en vorera i abaixar-los a la calada; transformar carrils bidireccionals en unidireccionals; millorar els ja existents, i millorar la connexió entre ells.

Entre els carrils que es preveu abaixar a la calada, destaquen el de l'avinguda Diagonal entre passeig de Grcia i Sicília i entre plaa de les Glries i Josep Pla; la de Gran Via entre plaa Espanya i la plaa Ildefons Cerd, així com el del passeig de Lluís Companys, que completar el carril de passeig de Sant Joan.

Així mateix, Vidal ha dit que s'han projectat nous carrils al passeig de la Zona Franca per connectar Gran Via amb el polígon; a la Diagonal entre la plaa Pius XII i el parc Cervantes; al carrer Motors; a Ronda Universitat, entre Ronda Sant Pere i Trafalgar, i al carrer Ramon Trias Fargas fins al passeig Marítim.

El pla també preveu millores en les crulles de la Gran Via amb Bilbao i Rambla Prim, desdoblar els carrils de l'eix escoles Pies i Santa Fe de Nou Mxic i a la Travessera de Grcia, a més de millorar l'estat i la pavimentació del carril bici de Ciutat de Granada i la seva connexió amb la Diagonal.

"Deixarem aprovats aquests carrils perqu es vagin licitant. No hi haur una licitació conjunta. El que es faci en el proper mandat ser una decisió política del mateix govern. Nosaltres deixem la feina feta, el que est al nostre abast", ha defensat Vidal.

La regidora ha afirmat que Barcelona registra 205.000 desplaaments amb bici cada dia i que la ciutat ja disposa de 209 quilmetres de carril bici, encara que ha assenyalat com a reptes millorar l'enlla entre els carrils bici, de la senyalització i de les confluncies entre bicicletes i vehicles motoritzats.