Publicat 07/01/2019 13:17CET

Colau obre una guarderia al Raval amb noves opcions horries i un espai familiar

Gala Pin, Laia Ortiz i Miquel ngel Essomba
Europa Press

BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dilluns la guarderia municipal Aurora, al barri del Raval, que incorporar noves opcions horries i un Espai Familiar Socioeducatiu amb atenció específica a les famílies amb nens en situació de risc, unes mesures que es desplegaran en forma de prova pilot.

En una roda de premsa, la tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat que Aurora tindr quatre grups amb horaris ordinaris de 9 a 17 hores, un amb horari de matí de 9 a 13 hores, i un de tarda de 15 a 19 hores, tots dos amb nens d'un a tres anys.

L'equip educatiu est format per una directora i set educadores, que ja han iniciat les entrevistes amb les famílies per preparar l'inici del curs aquest dimarts, i al centre també treballaran dues persones en acolliment matinal, quatre per a temps d'alimentació i descans, i quatre de refor a les aules.

Les places s'oferiran a les famílies en llista d'espera a les guarderies Cadí, Mont Tber i Canigó del districte de Ciutat Vella, seguint l'ordre de puntuació atorgat en el procés de preinscripció, i, en el cas que no s'omplin totes les places, s'oferiran a famílies de les llistes d'espera de la zona.

El comissionat d'Educació de Barcelona, Miquel ngel Essomba, ha subratllat que les guarderies han d'acostar-se a la realitat social i demogrfica de cada barri, mentre que la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha dit que el principal objectiu de la prova pilot és "trencar barreres" entre famílies i centres educatius.

ESPAI FAMILIAR

Ortiz ha detallat que l'espai familiar és un projecte integrat a la xarxa de serveis d'atenció educativa i comunitria del districte de Ciutat Vella, per la qual cosa es reservaran el 33% de les 69 places a famílies derivades pels Serveis Socials: "Volem que els espais siguin inclusius i estiguin adaptats".

L'objectiu d'aquest espai és acompanyar les famílies en l'aprenentatge i el procés de criana; cuidar el vincle entre famílies i educadors; reduir l'allament entre famílies; treballar la coresponsabilitat en les cures i la criana dels fills, i fer un acompanyament individualitzat a les famílies.

Els serveis que s'ofereixen són: els grups 'Bebs en família', per a famílies amb nens d'entre 0 i 10 mesos amb un programa en horari de matí i un altre de tarda amb una sessió de 2,5 hores a la setmana, i també hi haur tres grups d'Espai Famílies amb nens d'entre 10 mesos i tres anys amb dues sessions setmanals de 2,5 hores.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés