La Clota Cotreball de Barcelona acull 36 projectes emprenedors amb "retorn social"

Publicat 16/12/2019 16:08:40CET

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

La Clota Cotreball, el 'coworking' municipal del districte barceloní d'Horta-Guinardó, ja acull 36 projectes d'emprenedoria i microempresa amb "retorn social" i un total de 51 treballadors.

En un comunicat aquest dilluns, el consistori ha detallat que la contraprestació per l'ús de l'espai no és monetària, sinó que es retorna participant en accions d'interès social i comunitari del districte.

Un dels objectius d'aquest 'coworking' és dinamitzar els locals del barri de la Clota amb la creació d'activitat econòmica i aprofitant els espais buits que té el districte, i que són 1,7 punts més que la mitjana de la ciutat.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que el benefici d'aquest projecte és doble: la comunitat s'aprofita dels serveis que ofereixen els emprenedors, i espais buits "cobren vida" i omplen instal·lacions en desús.

La regidora del districte, Rosa Alarcón, ha cridat a participar en el projecte, i ha destacat que a l'espai ja han arribat iniciatives del sector sociosanitari; esport i oci; agroalimentari i sostenibilitat ambiental; comerç de proximitat; economia social i solidària; art i cultura, així com sociotecnològic.