Publicat 07/01/2019 16:00CET

La Clariana del parc de les Glries quedar acabada al mar i els túnels estan executats al 45%

Obres de la plaa de les Glries de Barcelona
Europa Press

Un mirador permet fer el seguiment de les obres de la zona cada primer dissabte de mes

BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

L'mbit de la Clariana del futur parc de la plaa de les Glries de Barcelona quedar acabat al mar, quan també finalitzaran les obres de reurbanització del tram de l'avinguda Meridiana entre la plaa i el carrer Mallorca, ha destacat aquest dilluns la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

L'espai de la Clariana --la primera fase del Parc de la Canpia-- est executat al 59%, mentre que els dos túnels viaris estan a un nivell d'execució del 45%, ha detallat Sanz juntament amb el director general de Barcelona d'Infraestructures Municipals (Bimsa), Ángel Sánchez, en una roda de premsa en un mirador installat a la plaa.

El nou mirador, situat a l'encreuament entre la Meridiana, la Diagonal i la Gran Via, permetr contemplar l'avan de les obres des d'uns sis metres d'alada cada primer dissabte de mes entre les 10.00 i les 14.00 hores de manera gratuta i es disposar de diversos cartells informatius sobre el futur parc, els túnels i el projecte de la Meridiana.

Sánchez ha explicat que el mirador continuar installat mentre que sigui d'inters de la ciutadania i mentre que no molesti per dur a terme les obres --de moment no hi interfereix--, i ha assenyalat que s'ha situat damunt d'unes casetes d'obra que s'utilitzaran fins al final de les obres, per la qual cosa podr continuar obert durant un llarg període.

Permet observar tot l'entorn, inclosa la futura Clariana, que se situar a l'espai comprs entre els carrers Independncia, Cartagena, Consell de Cent i la Gran Via, i inclour una esplanada d'una hectrea, un nou passeig anomenat la Rambla dels Encants, una rea de gestió dels espais verds, un espai per a joc infantil, diversos refugis de naturalesa, un espai per als gossos i una zona lúdicoesportiva amb una pista i diferents taules.

La reurbanització de la Meridiana entre Glries i el carrer Mallorca --un tram de 815 metres amb una inversió de 10,6 milions-- est executada al 47% i acabar també al mar tal com el primer tram perqu aquesta avinguda deixi de ser una autopista urbana i sigui en aquest extrem una rambla verda que connecti l'avinguda amb el futur Parc de la Canpia.

TRAMVIA

La transformació de la plaa permetr diverses connexions i generar unes relacions del barri "on hi havia diferents fronteres", segons Sanz, que ha detallat que abordaran amb els vens un programa d'activitats perqu aquests espais es comencin a utilitzar des del moment en qu s'obrin després d'acabar les obres, des d'una visió d'una ciutat metropolitana que connecta els barris.

Ha ressaltat que la transformació de la plaa també millorar la mobilitat, perqu inclour un bescanviador de transport públic, i ha insistit que el Govern d'Ada Colau té "tota la feina feta" perqu el tramvia pugui allargar-se fins a Verdaguer, cosa que tornar a votar-se en el ple municipal --que el va rebutjar a l'abril--.

TÚNELS VIARIS

Els túnels viaris --les obres dels quals es van reactivar al mar després de rescindir l'anterior contracte-- es posaran en funcionament previsiblement durant el primer trimestre del 2021, ha dit Sanz, després de la qual cosa Sánchez ha ressaltat que els cinc lots d'obres estan seguint el calendari marcat.

Aquesta infraestructura --amb un primer tram del túnel entre Castillejos i Badajoz i un segon entre Badajoz i la Rambla del Poblenou-- passar per sota dels túnels ferroviaris, per la qual cosa es requereix una estructura de pont per evitar afectar els túnels actuals, cosa que es comprova mitjanant unes auscultacions que de moment indiquen diferents nivells tolerables, segons Sánchez.

Preguntat pel risc que implica obrir els dos nous túnels per sota dels actuals ferroviaris --tant del Metro com d'Adif--, ha remarcat que són capaos d'aguantar el pas de la nova infraestructura si l'estructura de pont funciona com est projectada, cosa que és així, ha dit.

Tots dos han remarcat que les obres van segons el calendari previst --hi ha una mitjana de 370 operaris treballant diriament a la zona--, per la qual cosa l'Ajuntament preveu acabar durant els propers quatre anys la majoria de les actuacions i equipaments previstos que depenen del consistori.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés