El Centre LGTBI de Barcelona atén 50 persones en menys de tres mesos de funcionament

Missatges de suport a la porta del Centri LGTBI de Barcelona després de l'atac h
CENTRE LGTBI DE BARCELONA - Archivo
Publicat 14/3/2019 16:34:57CET

BARCELONA, 14 Març (EUROPA PRESS) -

El Centre LGTBI de Barcelona ha atès prop de 50 persones, de manera individual i familiar, en menys de tres mesos des de la seva posada en marxa el 27 de gener, i les consultes més habituals han estat les relacionades amb l'assetjament laboral, la dificultat per trobar feina, els passos per iniciar un procés de trànsit, així com les tècniques de reproducció assistida que hi ha disponibles.

En un comunicat aquest dijous, el Centre LGTBI ha explicat que ja s'han acabat de traslladar a les instal·lacions l'Associació de Famílies LGTBI (FLG); l'Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals (AMPGIL); el Casal Lambda; Gais Positius i l'Observatori contra l'Homofòbia, que ara comparteixen un espai comú a la segona planta de l'equipament.

També s'hi han traslladat els serveis d'atenció especialitzada que ofereixen les entitats: atenció psicològica i sociosanitària i assessorament legal, entre d'altres, i que complementaran els serveis d'acolliment i primera atenció del centre, que podrà derivar a les entitats o a l'administració en els casos que requereixin un acompanyament a llarg termini.

El centre també ha donat resposta a diferents "casos d'urgència", com quatre situacions de LGTBI fòbia, que s'han treballat amb l'Oficina per la No Discriminació de l'Ajuntament i l'Observatori contra l'Homofòbia, i dues peticions d'asil polític que s'han canalitzat cap al Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER), o a ACATHI.

L'equipament també ha destacat el suport que ha brindat a diferents famílies que s'han acostat al centre per conèixer eines i recursos per acompanyar els seus fills i filles LGTBI, a més de les persones joves que han plantejat diferents situacions de conflicte en l'àmbit familiar per la seva orientació sexual o identitat de gènere.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.