Publicat 3/1/2019 14:26:01 +01:00CET

La Cavalcada de Reis de Barcelona estar encapalada pel Senyor Hivern i el seu llibre 'Coses Petites'

La nova carrossa del rei Gaspar
EUROPA PRESS

Gaspar estrenar carrossa i el carbó el portar un nou personatge, el Gegant Carboner

BARCELONA, 3 gen. (EUROPA PRESS) -

La Cavalcada de Reis de Barcelona estar encapalada per la titella de quatre metres Senyor Hivern, el seu 'Gran Llibre de les Coses Petites' i quatre titelles més, en una "gran festa ciutadana" que recorrer els carrers de la capital catalana la tarda d'aquest dissabte.

Així ho ha explicat aquest dijous davant dels mitjans la directora artística, Marta Almirall, que ha comptabilitzat un total de 1.157 participants en el squit que arrencar a les 18 hores a l'avinguda Marqus de l'Argentera i avabar a les 21 hores a l'avinguda Francesc Ferrer i Gurdia, passant per la Via Laietana, plaa Catalunya, Ronda Sant Antoni, avinguda Parallel i plaa Espanya.

La Cavalcada durar uns 45 minuts, s'estructurar en 12 blocs i tindr un quilmetre d'espectacle itinerant, en el qual participaran més de 200 ballarins i actors professionals, uns 400 alumnes d'escoles de teatre, dansa i circ, i més de 300 voluntaris de diferents associacions.

CARTERS I PATGES

Després del Senyor Hivern, arribaran els Carters Reials que recolliran les últimes cartes, el Patge Estel guiant els Reis i el rei Melcior amb tot el seu elenc, seguit dels Xumeters --als quals els nens donen els seus xumets quan es fan grans--, el rei Gaspar --que estrena carrossa--, i el rei Baltasar.

Finalment, tancaran la Cavalcada la nova carrossa del Dormir, el Gegant Carboner i els 'caramelers', que llanaran més de set tones de caramels durant tot el recorregut: "Sense deixar la tradició, mirem al futur", ha assegurat Almirall, que ha destacat la implicació d'artistes de la ciutat en l'esdeveniment.

"És important que la nova generació d'artistes de la ciutat faci que la Cavalcada no mori, sinó que sigui un punt de referncia per als nous creadors", ha reflexionat Almirall, que ha subratllat la gran riquesa de cultures i estils artístics que conformen l'espectacle.

NOVETATS

Una de les novetats d'aquest any ser l'estrena de la carrossa del rei Gaspar, dissenyada i construda per Álex Posada i Raül M.Beteta, i que s'assembla a un drac, que, a més, comptar amb un nou squit d'elements mbils inspirats en joguines que recorden tots els regals que han d'arribar.

Un altre personatge és el Gegant Carboner, que repartir carbó entre els qui han estat bons i els qui no ho han estat tant: "Perqu tots tenim dies bons i dolents", ha dit Almirall, que també ha destacat la nova carrossa del Dormir perqu els nens no tinguin insomni.