La Cavalcada de Reis de Barcelona estarà encapçalada pel Senyor Hivern i el seu llibre 'Coses Petites'

Publicat 3/1/2019 14:26:01CET
La nova carrossa del rei Gaspar
EUROPA PRESS

Gaspar estrenarà carrossa i el carbó el portarà un nou personatge, el Gegant Carboner

BARCELONA, 3 gen. (EUROPA PRESS) -

La Cavalcada de Reis de Barcelona estarà encapçalada per la titella de quatre metres Senyor Hivern, el seu 'Gran Llibre de les Coses Petites' i quatre titelles més, en una "gran festa ciutadana" que recorrerà els carrers de la capital catalana la tarda d'aquest dissabte.

Així ho ha explicat aquest dijous davant dels mitjans la directora artística, Marta Almirall, que ha comptabilitzat un total de 1.157 participants en el sèquit que arrencarà a les 18 hores a l'avinguda Marquès de l'Argentera i avabarà a les 21 hores a l'avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, passant per la Via Laietana, plaça Catalunya, Ronda Sant Antoni, avinguda Paral·lel i plaça Espanya.

La Cavalcada durarà uns 45 minuts, s'estructurarà en 12 blocs i tindrà un quilòmetre d'espectacle itinerant, en el qual participaran més de 200 ballarins i actors professionals, uns 400 alumnes d'escoles de teatre, dansa i circ, i més de 300 voluntaris de diferents associacions.

CARTERS I PATGES

Després del Senyor Hivern, arribaran els Carters Reials que recolliran les últimes cartes, el Patge Estel guiant els Reis i el rei Melcior amb tot el seu elenc, seguit dels Xumeters --als quals els nens donen els seus xumets quan es fan grans--, el rei Gaspar --que estrena carrossa--, i el rei Baltasar.

Finalment, tancaran la Cavalcada la nova carrossa del Dormir, el Gegant Carboner i els 'caramelers', que llançaran més de set tones de caramels durant tot el recorregut: "Sense deixar la tradició, mirem al futur", ha assegurat Almirall, que ha destacat la implicació d'artistes de la ciutat en l'esdeveniment.

"És important que la nova generació d'artistes de la ciutat faci que la Cavalcada no mori, sinó que sigui un punt de referència per als nous creadors", ha reflexionat Almirall, que ha subratllat la gran riquesa de cultures i estils artístics que conformen l'espectacle.

NOVETATS

Una de les novetats d'aquest any serà l'estrena de la carrossa del rei Gaspar, dissenyada i construïda per Álex Posada i Raül M.Beteta, i que s'assembla a un drac, que, a més, comptarà amb un nou sèquit d'elements mòbils inspirats en joguines que recorden tots els regals que han d'arribar.

Un altre personatge és el Gegant Carboner, que repartirà carbó entre els qui han estat bons i els qui no ho han estat tant: "Perquè tots tenim dies bons i dolents", ha dit Almirall, que també ha destacat la nova carrossa del Dormir perquè els nens no tinguin insomni.