Actualizado 26/07/2018 12:36

El cardiòleg Valentí Fuster serà ambaixador del Pla Barcelona Ciència

Gemma Tarafa, Gerardo Pisarello i Valentí Fuster
EUROPA PRESS

Fuster elogia el pla i assegura: "Sóc català, i faré el que sigui per Catalunya i per Barcelona"

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El cardiòleg Valentí Fuster serà ambaixador del Pla Barcelona Ciència, la qual cosa que li ha demanat l'alcaldessa, Ada Colau, en una trobada aquest dijous a l'Ajuntament de la capital catalana, en què també hi ha assistit el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

"Jo sóc català, i faré el que sigui per Catalunya i per Barcelona", ha garantit Fuster en roda de premsa, i ha sostingut que Catalunya i la seva capital compten amb grans científics, i que la ciutat s'ha de projectar des del punt de vista científic no només a Europa, sinó al món.

Al costat de Pisarello i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, Fuster ha assegurat que està "molt entusiasmat amb el programa, que involucra tres conceptes fonamentals sobre la base del qual es guia: la ciència, la salut i l'educació.

Pisarello ha defensat que Fuster és un "ambaixador de luxe de la ciutat i de les seves polítiques de ciència", plasmades en el pla, que preveu línies de subvenció de projectes i també difusió de la ciència, començant per les escoles.

Ha destacat que Fuster és un "barceloní internacional" i un dels científics més importants del món en l'estudi de les malalties cardiovasculars, i ha dit que la voluntat de Barcelona és apostar per la ciència com una eina per millorar la vida dels ciutadans.

SALUT A BARRIS I ESCOLES

Pisarello ha ressaltat que Fuster s'encarrega d'un programa de salut a barris modests de Nova York, i s'ha decantat perquè el doctor col·labori amb la capital catalana per coordinar-se amb la ciutat nord-americana per impulsar aquest tipus de projectes.

Ha plantejat la possibilitat d'incorporar programes de salut a l'escoles en el Pla de Barris que impulsa el Govern d'Ada Colau, i també ha demanat a Fuster participar en el llançament del premi europeu del pla, amb una conferència sobre la importància de la salut en la qualitat de vida.

Aquest guardó, anomenat Premi Europeu de Ciència Hipàtia, estarà dotat amb 30.000 euros i en presentarà les bases a la tardor, dins del Pla Barcelona Ciència, que vol impulsar l'ecosistema d'investigació i innovació de la ciutat per consolidar-la com a capital europea en aquest àmbit.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés