Publicat 23/8/2019 17:40:33 +02:00CET

Calvet demana implicació europea pel Parc de les Tres Nacions, "símbol de la no frontera"

Damià Calvet, en la trobada transfronterera en el port de Tavascan
GOVERN

LLEIDA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest divendres que demanarà la implicació d'Europa per tirar endavant el Parc Pirinenc de les Tres Nacions com a "símbol de la no frontera".

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions es va impulsar fa un any amb la signatura del protocol de creació d'una marca d'identitat comuna per millorar la gestió i promoció d'una de les àrees transfrontereres protegides més extenses d'Europa, entre Catalunya, Andorra i França.

En una trobada al port de Tavascan per potenciar els llaços entre el Parc Natural de l'Alt Pirineu (Lleida) i el dels Pirineus Ariejans(França), el conseller ha remarcat: "Demanarem a Europa una subvenció que ens ajudi perquè el parc sigui el símbol d'aquesta no frontera".

"Hem de viure i hem de poder explicar a les generacions futures que a través d'iniciatives com aquesta ens farem més gran com a territori", ha dit.

Calvet ha posat l'accent en què els parcs creats a una i altra banda de la frontera ajuden a esborrar-la: "La natura, la biodiversitat, la terra, no entén de fronteres; som les persones qui les hem creat però nosaltres vivim en una època en què hem trobat maneres de superar-les amb accions que fem des de les administracions i coses més tangibles com els parcs".

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, juntament amb el dels Pirineus Ariejans, han organitzat dues trobades transfrontereres amb l'objectiu d'estrényer llaços, promoure l'agermanament de pobles, el coneixement mutu i l'intercanvi d'experiències.