Publicat 19/2/2020 13:03:54 +01:00CET

El Bon Pastor amplia la recollida selectiva d'escombraries amb quatre plataformes mòbils

El Bon Pastor amplia la recollida selectiva d'escombraries amb quatre plataformes mòbils
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El barri barceloní del Bon Pastor, del districte de Sant Andreu, ha ampliat la prova pilot per a la recollida selectiva de residus i ha incorporat quatre plataformes mòbils, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

Concretament s'han introduït quatre punts més en el torn de matí, entre les 6.00 i les 11.00 hores, i d'aquesta manera es passa de 2.967 usuaris potencials a 5.853.

"Aquesta és una fase de les modificacions que s'ha tancat gràcies a les aportacions dels veïns després de la primera fase de la prova pilot", exposa el consistori.

Així, ara els veïns de la zona delimitada entre els carrers de Foc Follet, Enric Sanchis, Sant Adrià i Formiga, tenen quatre punts amb plataformes mòbils per a la recollida selectiva tant de 6.00 a 11.00 com de 18.00 a 23.00 hores, que substitueixen els contenidors convencionals de recollida domiciliària.

La primera fase de la prova pilot va començar el 8 d'abril del 2019 i ha permès a l'Ajuntament constatar que la recollida selectiva creix en xifres absolutes, com demostra la recollida selectiva de paper, vidre i envasos que ha augmentat entre el 30 i el 40%.

En relació amb la fracció orgànica, la millora ha estat notable pel que fa a la qualitat de les escombraries recollides, amb menys mescla d'escombraries: els impropis en la fracció orgànica han passat del 16,6% al 6,7% i el 9%, en la primera fase de la prova.

Amb la posada en funcionament de les plataformes mòbils també s'ha introduït un nou disseny de les papereres amb unes boques calibrades per impedir que s'hi llancin elements grans.

Abans d'introduir les plataformes mòbils, els equips de neteja detectaven una mitjana de 350 bosses d'escombraries a les papereres cada setmana i, amb les papereres noves, la xifra total de bosses és de 170 setmanals, un descens del 52%.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19