Publicat 13/2/2019 11:42:32CET

Berbel (Barcelona Activa) aposta per la formació de qualitat davant dels reptes laborals del futur

EUROPA PRESS

Organitza una jornada amb experts per abordar la precarietat laboral

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha assenyalat aquest dimecres la formació de qualitat com la clau per afrontar els reptes laborals del futur: "Hi ha un 50% d'estudis que asseguren que les noves tecnologies destruiran molts de llocs de feina, mentre que l'altre 50% diu que se'n generaran més".

En la presentació de la jornada 'Barcelona per un treball de qualitat', Berbel preveu que, al principi, es destruiran llocs de feina, però que, a llarg termini, se'n crearan més, encara que ha afirmat que la clau de l'èxit estarà en "com gestionar aquesta transició entre la destrucció i la generació".

"La clau és la formació de qualitat, fer que les persones estiguin preparades per assumir aquestes noves posicions que apareixeran. Tampoc hem de donar per perduda la gent que tenim en l'atur estructural. No ens resignem i posem l'accent en la seva formació", ha subratllat.

En relació amb la millora de les condicions d'ocupació, ha recordat que Barcelona Activa només treballa amb les empreses que paguen un mínim de 1.000 euros al mes als seus treballadors i els contracta per un temps mínim de sis mesos: "Sembla poc, però el 40% dels contractes signats l'any passat eren de menys d'un mes".

Aquesta jornada, organitzada pel comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l'Ajuntament de Barcelona ha abordat la precarietat laboral, i també ha analitzat quins sectors han estat els més castigats, així com els factors que contribueixen a permetre una feina de qualitat.

Entre els ponents, destaquen la vicedegana de la Facultat de Dret de la UPF i professora titular de Dret del Treball i Seguretat Social, Consuelo Chacartegui; el professor de la UB i coordinador d'Associació Alba Sud, Ernest Cañada, i el director executiu d'Estratègies de Foment de l'Ocupació de Barcelona Activa, Paco Ramos.

També hi han participat la directora executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de Proximitat de Barcelona Activa, Emilia Pallàs; la coordinadora del Barcelonès de CCOO, Raquel de Haro; el representant de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d'UGT, Juanjo Casado, i la representant d'Insercoop Francesca Errico.

"COSIFICACIÓ" DELS TREBALLADORS

Chacartegui ha alertat que, en un moment en què és fàcil construir empreses aparentment responsables, s'està produint un efecte màrqueting: "Hi ha empreses que asseguren potenciar la igualtat de gènere, però fan polítiques d'igualitat real i efectiva? Moltes no, i això és "'generemàrqueting'".

Així mateix, ha dit que el conflicte entre les empreses de VTC i els taxistes ha derivat en un conflicte fratricida entre treballadors: "Hem d'estudiar qui hi ha darrere d'aquestes empreses i investigar si compleixen els drets dels treballadors. Moltes empreses tecnològiques cosifiquen els treballadors".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.