Publicat 20/01/2021 15:33CET

Barcelona vol atreure més turisme cultural per reactivar l'economia del visitant

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, intervé en la clausura del 'Fòrum de Debat Ciutat, Turisme i Cultura: una oportunitat conjunta'
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Impulsarà ajuts a les pimes de l'àmbit turístic i de les indústries creatives

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona impulsarà un pla d'acció per atreure més turisme local, incrementant l'oferta cultural destinada als barcelonins i als visitants i "creant estructures estables de relació entre el sector cultural i el turístic".

Es tracta del principal compromís que ha adquirit el Govern municipal en la clausura del 'Fòrum de Debat Ciutat, Turisme i Cultura: una oportunitat conjunta', en la qual han intervingut els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Joan Subirats, i el regidor de Turisme, Xavier Marcé.

Així, el consistori pretén elaborar un mapa i un cens d'activitats i esdeveniments culturals de Barcelona i crear un fons públic i privat dins la Fundació Barcelona Cultura per desenvolupar més continguts "atractius".

També preveu crear un model d'ajuts a pimes i emprenedors turístics per potenciar l'oferta cultural de qualitat, destinada als visitants local i als estrangers, com també un programa d'informació cultural per a estrangers que resideixen a la ciutat.

El consistori ha afegit que elaborarà una Carta de drets i deures dels visitants per "fomentar un turisme cívic, respectuós i responsable amb la comunitat", en un sector que representa un 15% del PIB de Barcelona.

ATRACCIÓ DE TALENT I CAPITAL

Collboni ha assegurat que la ciutat transita cap a un model turístic que prioritza la qualitat per sobre de la quantitat, que genera "nous continguts i imaginaris i potencia la col·laboració públic-privada i l'atracció de talent i capital".

"Hem d'abordar reptes que fins ara havíem ajornat en relació amb la sostenibilitat del turisme, com un respecte mediambiental més gran o la desconcentració de l'oferta al centre de la ciutat", ha afirmat.

Subirats ha subratllat que Barcelona és el "pol més important del sud d'Europa en ciència i coneixement", i ha dit que totes les iniciatives que s'impulsin en l'àmbit cultural han de tenir en compte l'economia del visitant.

PROJECCIÓ DE LA CIUTAT

Marcé ha assegurat que gran part de les persones que visiten Barcelona "situen l'art i la cultura com una de les seves principals prioritats", i ha afegit que la ciutat ha de desplegar una oferta que estigui a l'altura d'aquesta expectativa i ajudi a projectar-la.

En conjunt, aquest fòrum ha organitzat deu jornades de debat des del mes de novembre, en les quals han participat prop de 150 responsables culturals i de l'àmbit turístic de la ciutat, que han culminat en un document de propostes amb 12 línies d'acció concretes.

El consistori ha assegurat que assumirà com un Pla d'acció per als propers anys, i que complementarà les iniciatives que desgrana la Mesura de Govern 'Creació de nous imaginaris i continguts per millorar la mobilitat i la sostenibilitat turística'.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés