Publicado 21/04/2021 16:50

Barcelona veu en el canvi de model alimentari una "oportunitat" per als emprenedors

Sessió telemtica del cicle de jornades sobre lideratge de les dones en temps de pandmia Lidera, amb el títol 'Les dones al sector de la Salut i l'Alimentació a Barcelona en l'era de la covid-19'.
BARCELONA ACTIVA

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

El comissionat d'Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentria de Barcelona, Álvaro Porro, ha assegurat aquest dimecres que el canvi en el model alimentari pot ser una "oportunitat" per als emprenedors de la ciutat.

Ho ha dit durant la seva intervenció en l'última sessió telemtica del cicle de jornades sobre lideratge de les dones en temps de pandmia Lidera, amb el títol 'Les dones al sector de la salut i l'alimentació a Barcelona en l'era de la covid-19'.

"Volem que la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, que aquest 2021 recau sobre Barcelona, sigui una oportunitat per a molts sectors econmics i socials, amb l'objectiu de transformar el nostre model alimentari", ha assegurat Porro.

Ha explicat que, malgrat les conseqüncies econmiques i socials que ha provocat la pandmia, "la tendncia saludable es consolida i va a més" i s'han generat noves oportunitats de negoci.

A més, ha afirmat que les ciutats estan prenent un nou paper en les polítiques alimentries, després de veure com durant anys només requeien sobre els estats i sobre organitzacions multilaterals.

En aquest sentit, Porro ha posat mfasi en qu més del 50% de la població mundial viu a les ciutats, i en la connexió entre model alimentari i crisi climtica: "Seria irreal fer front a l'emergncia climtica sense dirigir el vessant alimentari".

Ha afegit que els ajuntaments poden contribuir a generar "més accessibilitat" a productes alimentaris sostenibles, de producció local, de temporada, ecolgics i que provinguin de circuits de comercialització eficients i justos.

SALUT, ALIMENTACIÓ I PANDMIA

La fundadora del supermercat ecolgic Obbio, Irina Costafreda, ha assegurat que la capital catalana "és la ubicació perfecta per al seu negoci per la sensibilització amb l'alimentació saludable que té la ciutat".

D'altra banda, la restauradora i cofundadora del restaurant veg Rasoterra, Chiara Bombardi, ha adms que la situació actual és complexa: "Amb la pandmia, l'alimentació ha estat objecte i subjecte de canvis molt grans. Quan passa una cosa així, s'ha d'avanar cap a la sostenibilitat".

La directora general d'Ubae Fitness, Montserrat Mas, ha lamentat les restriccions que han afectat l'obertura de gimnasos, tot i que ha destacat que també s'ha produt un auge de la prctica esportiva.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés