Publicat 21/04/2021 16:50CET

Barcelona veu en el canvi de model alimentari una "oportunitat" per als emprenedors

Sessió telemàtica del cicle de jornades sobre lideratge de les dones en temps de pandèmia Lidera, amb el títol 'Les dones al sector de la Salut i l'Alimentació a Barcelona en l'era de la covid-19'.
BARCELONA ACTIVA

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

El comissionat d'Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Álvaro Porro, ha assegurat aquest dimecres que el canvi en el model alimentari pot ser una "oportunitat" per als emprenedors de la ciutat.

Ho ha dit durant la seva intervenció en l'última sessió telemàtica del cicle de jornades sobre lideratge de les dones en temps de pandèmia Lidera, amb el títol 'Les dones al sector de la salut i l'alimentació a Barcelona en l'era de la covid-19'.

"Volem que la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, que aquest 2021 recau sobre Barcelona, sigui una oportunitat per a molts sectors econòmics i socials, amb l'objectiu de transformar el nostre model alimentari", ha assegurat Porro.

Ha explicat que, malgrat les conseqüències econòmiques i socials que ha provocat la pandèmia, "la tendència saludable es consolida i va a més" i s'han generat noves oportunitats de negoci.

A més, ha afirmat que les ciutats estan prenent un nou paper en les polítiques alimentàries, després de veure com durant anys només requeien sobre els estats i sobre organitzacions multilaterals.

En aquest sentit, Porro ha posat èmfasi en què més del 50% de la població mundial viu a les ciutats, i en la connexió entre model alimentari i crisi climàtica: "Seria irreal fer front a l'emergència climàtica sense dirigir el vessant alimentari".

Ha afegit que els ajuntaments poden contribuir a generar "més accessibilitat" a productes alimentaris sostenibles, de producció local, de temporada, ecològics i que provinguin de circuits de comercialització eficients i justos.

SALUT, ALIMENTACIÓ I PANDÈMIA

La fundadora del supermercat ecològic Obbio, Irina Costafreda, ha assegurat que la capital catalana "és la ubicació perfecta per al seu negoci per la sensibilització amb l'alimentació saludable que té la ciutat".

D'altra banda, la restauradora i cofundadora del restaurant vegà Rasoterra, Chiara Bombardi, ha admès que la situació actual és complexa: "Amb la pandèmia, l'alimentació ha estat objecte i subjecte de canvis molt grans. Quan passa una cosa així, s'ha d'avançar cap a la sostenibilitat".

La directora general d'Ubae Fitness, Montserrat Mas, ha lamentat les restriccions que han afectat l'obertura de gimnasos, tot i que ha destacat que també s'ha produït un auge de la pràctica esportiva.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés