Barcelona unirà en una única targeta les ajudes econòmiques per als usuaris de Serveis Socials

Publicat 7/1/2020 16:16:36CET
La comissionada d'Acció Social, Sonia Fuertes
EUROPA PRESS

Començarà a funcionar a partir d'aquest gener amb prop de 16.000 famílies i gestionarà uns 19 milions d'euros

BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona unirà a partir d'aquest 2020 en una única targeta moneder --Barcelona Solidària-- totes les ajudes econòmiques que atorguen els serveis socials municipals, i començarà a funcionar amb prop de 16.000 famílies usuàries amb un import previst d'uns 19 milions d'euros.

La iniciativa, que ha impulsat l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), té el doble objectiu de simplificar i reduir el procés burocràtic que hi ha intrínsec en la concessió de prestacions, i potenciar l'autonomia i reduir l'estigmatització dels usuaris.

La nova targeta simplificarà en una de sola fins a tres tipus de targetes similars que s'han utilitzat fins ara, com la targeta de Fons d'Infància, la B-Mincome, i l'actual targeta d'alimentació, de manera que es vincularà en un únic punt les ajudes que es concedeixin a la mateixa unitat familiar.

Es podrà utilitzar per comprar productes que cobreixen necessitats bàsiques com poden ser aliments, roba, calçat o material escolar, i es podrà utilitzar en qualsevol establiment que vengui aquesta mena de productes i que tingui un datàfon; a més, també es podran pagar matrícules docents, rebuts i altres abonaments.

La targeta no permetrà treure diners en efectiu, serà nominal --només podrà ser utilitzada per la persona titular--, es podrà recarregar tantes vegades com calgui, consultar el saldo restant i s'haurà de renovar quan caduqui.

"UN SISTEMA MÉS COMUNITARI"

La comissionada d'Acció Social, Sonia Fuertes, ha subratllat que aquesta iniciativa permet transitar cap a un model "més humanitzador i menys estigmatizant dels serveis socials", que posa els drets de la ciutadania al centre, i ha assegurat que és un canvi en el qual s'aprofundirá i que s'aniran presentant noves eines.

"S'ha d'entendre la targeta com un mecanisme que ens permet aprofundir cap a un sistema que cada vegada ha de ser més transformador, més empoderador de la persona, i menys asistencialista i paternalista, que inclou una dimensió comunitària", ha destacat.

REDUCCIÓ DE LA BUROCRÀCIA

La gestió anirà a càrrec de l'Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, que des que es va posar en funcionament el desembre del 2017 ha permès als Serveis Socials simplificar la burocràcia i dotar de més autonomia els usuaris, i ha atès aquest últim any prop de 15.000 persones.

Així, la targeta s'emmarca en les accions que contempla el Pla d'Acció Impulsem! que té l'objectiu de modernitzar i agilitar la gestió dels serveis socials municipals.

Contador

el més llegit

 1. 1

  La neu i el vent obliguen a suspendre classes a 14 centres de Catalunya

 2. 2

  La neu i el vent obliguen a suspendre les classes d'una quinzena de centres

 3. 3

  Nervis i il·lusió protagonitzen la catifa vermella dels XII Premis Gaudí

 4. 4

  Mor a Barcelona un motorista, segona víctima de trànsit enguany a la ciutat

 5. 5

  Karra Elejalde aconsegueix el Gaudí a Millor Protagonista Masculí pel seu paper d'Unamuno

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista