Publicat 23/03/2021 14:03CET

Barcelona triplica fins als 87 milions el fons extraordinari per reactivar l'economia

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la presentació de les jornades 'Barcelona reAct'. Catalunya (Espanya), 17 de març del 2021.
David Zorrakino - Europa Press

S'articularà des del Cecore en ajuts, millora de l'ocupació i dinamització del consum

BARCELONA, 23 mar� (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dimarts que l'Ajuntament afrontarà aquest 2021 amb un pressupost extraordinari de 87 milions d'euros dedicat a la recuperació i reactivació econòmica de la ciutat, el triple que el 2020.

En una roda de premsa, el regidor ha explicat que el Govern municipal planteja entrar "en una nova fase", en la qual es passarà de les mesures per aturar el cop econòmic de la pandèmia a unes noves accions pensades per reactivar el teixit econòmic de la capital catalana.

"Aquesta ciutat està preparada i té tots els elements per tirar endavant", ha seguit Collboni, que ha subratllat la necessitat de mobilitzar els recursos de manera ràpida, i ha afegit que aquests 87 milions se sumen als 77 ordinaris de l'àrea econòmica municipal.

Aquest fons extraordinari es destinarà a mesures en tres grans blocs: ajuts directes als sectors més afectats (45 milions), millora de l'ocupació (12 milions) i promoció de l'economia i dinamització del consum (30 milions).

OBJECTIUS

El Govern municipal es marca l'objectiu d'arribar amb els ajuts a més de 13.000 empreses, generar uns 870 llocs de treball directes, millorar l'ocupació i acompanyar prop de 10.000 persones, a més d'impulsar la digitalització de més de 1.000 botigues, entre d'altres.

El pressupost s'articula a través del Cecore, que treballa amb la resta d'administracions per "maximitzar recursos" i compartir estratègies amb els agents econòmics i socials per fer front a la situació econòmica posterior a la crisi de la covid-19.

Com a grans objectius, el pla de recuperació econòmica contempla mantenir el teixit empresarial de la ciutat; protegir l'ocupació i fomentar el treball de qualitat; impulsar el consum local; reduir les desigualtats; rellançar la reputació internacional de Barcelona i atreure talent.

REEDICIÓ D'AJUTS

L'Ajuntament va engegar el març del 2020 el Cecore, l'any passat va impulsar prop de 60 actuacions en l'àmbit econòmic per valor de fins a 30 milions d'euros, que englobaven ajuts, subvencions, formació, assessorament, promoció i canvis normatius, entre d'altres.

Collboni ha afirmat que el nou pressupost extraordinari de 87 milions pot incloure la reedició d'alguna de les mesures del 2020 i que puguin reactivar l'economia i ajudar els professionals i sectors més afectats.

TURISME

Quan li han preguntat pel paper que pot tenir el sector turístic en la reactivació econòmica, el tinent d'alcalde ha admès que es preveu una recuperació del sector amb la millora de la connectivitat àrea i amb l'avanç de les campanyes de vacunació a Europa.

"El turisme és la manera més ràpida de recuperar llocs de treball i l'economia de la ciutat, però no és incompatible amb una transformació del model de ciutat", ha expressat Collboni, que ha insistit en la necessitat de diversificar l'economia, sobretot al centre de la ciutat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés