Actualitzat 28/09/2021 16:38 CET

Barcelona tanca la temporada d'estiu amb 1,9 milions de visitants

La directora general de Turisme de Barcelona, Marian Muro;  el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres;  el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; i el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, aquest dimarts
EUROPA PRESS

Els turistes han fet una despesa directa de 717,6 milions d'euros

BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha rebut aquest estiu 1,9 milions de visitants que han fet una despesa directa de 717,6 milions d'euros, la qual cosa suposa un 184,1% més de visitants i un 182,3% més de despesa directa que el 2020.

Ho han dit aquest dimarts el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres; en la presentació de les dades d'aquest estiu de l'Observatori del Turisme a Barcelona, a la qual també han assistit el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i la directora general de Turisme de Barcelona, Marian Muro.

"S'està produint una reactivació intensa i en positiu del sector turístic", ha assegurat Collboni, i ha afegit que s'està a mig camí entre les dades del 2020 i els màxims del 2019, quan s'estima que el nombre de visitants va arribar al màxim històric de 5,2 milions.

De la seva banda, Torres ha assegurat que les expectatives que tenien "s'han complert i fins i tot millorat", tot i que encara s'està lluny d'una normalització de les xifres prepandèmia quant a facturació, segons ell.

PERFIL DEL VISITANT

Segons l'informe el turista domèstic ha guanyat quota de mercat --en part a causa de les limitacions de moviments per la pandèmia-- i suposa el 30% dels visitants, mentre que el 2019 va suposar un 20%.

El perfil del turista tipus ha estat un visitant més jove que ha vingut amb avió per oci amb la parella, s'ha allotjat en un hotel i ha contractat el transport i l'allotjament directament a la companyia.

A més a més, aquest turista tipus s'ha dedicat sobretot a degustar gastronomia, fer passeigs tranquils, anar a la platja, fer visites culturals i anar de compres.

Els turistes han continuat arribant principalment amb avió, tot i que han baixat més de 20 punts percentuals, i d'aquests, a part dels procedents d'aeroports espanyols, destaquen els provinents d'Itàlia, França, Alemanya i els Països Baixos.

Així mateix, aquest estiu han augmentat els visitants que han arribat amb tren (20,5%) i cotxe (12,7%), prop de 10 punts percentuals més cadascun i ho han fet en detriment de l'avió.

RECUPERACIÓ ECONÒMICA

L'informe també indica que l'atur del sector turístic ha registrat durant aquest estiu un comportament més favorable que el conjunt de l'economia de Barcelona.

L'ocupació en aquest sector ha crescut amb més de 24.000 contractes signats a l'estiu a la ciutat, un 11% del total de contractes signats a la capital catalana.

Així mateix, mostra que el mes d'agost s'ha registrat la despesa més elevada amb targetes estrangeres a la ciutat des de l'inici de la pandèmia: l'índex de recuperació de la despesa per targeta estrangera s'ha situat en un 57,3%.

Torres també ha afirmat que tot i que actualment el percentatge d'hotels oberts a la ciutat és del 60% "per la reanimació que hi ha hagut" esperen que a final d'any la xifra acabi sent del 85%.

A més a més, Collboni ha dit que es treballa en la construcció d'un nou relat del turisme a Barcelona que posi la cultura al centre.

De la seva banda, Torres ha afegit que es treballa amb la Diputació de Barcelona per generar nous imaginaris per aconseguir la desconcentració de visitants i que es distribueixin per altres indrets de Barcelona i del país.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés