Actualizado 09/11/2018 18:00

Barcelona reurbanitzarà la Balconada del Moll de la Fusta per apropar-la als veïns

Janet Sanz i Gala Pin
Europa Press

Preveu acabar les obres l'octubre del 2019 amb un pressupost de 2,2 milions

BARCELONA, 9 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà l'espai superior del Moll de la Fusta, conegut com la Balconada, per incloure més usos veïnals i convertir-lo en un espai "útil" per al barri Gòtic, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha dit que les obres començaran el març i acabaran l'octubre del 2019 amb un pressupost de 2,19 milions d'euros.

En una roda de premsa aquest divendres, Pin ha detallat que la nova proposta, ideada per l'arquitecte Oriol Clos i Leve Projects, convidarà a superar el caràcter "dur i de pas" que actualment té l'espai, amb l'objectiu de transformar-lo en un espai de trobada i ús amb la creació de noves zones d'ombra, l'augment de vegetació, i llocs per a activitats d'oci i esports, entre d'altres.

La Balconada té 600 metres lineals de la Rambla a la Via Laiatena i 15 d'ample, la qual cosa suma 7.460 metres quadrats, que es distribuiran en cinc espais: Patinets, Jardí, Pati, Umbracle y Sala, en un projecte que s'emmarca en el Pla de Barris del Raval Sud i el Gòtic Sud, i que vol repensar i reconstruir aquest espai portuari per apropar-lo als veïns.

Aquest projecte, que l'Ajuntament desenvoluparà en terrenys actualment adscrits a l'Autoritat Portuària de Barcelona, s'ha plantejat sobre la base d'acords polítics entre el consistori i el Port signats el passat mes de gener, i entre els quals s'inclou la implantació de nous usos ciutadans a la Balconada per atendre les demandes de Ciutat Vella.

ESPAI PER AL BARRI

Pin ha detallat que es crearà un circuit per a patinets com a espai d'entreteniment lúdic infantil-familiar, així com el nou espai anomenat el Jardí de Medinaceli, que vol ampliar la zona verda de la plaça del Duc de Medinaceli a la Balconada amb la introducció d'elements vegetals al passeig com hidrojardineres.

Així mateix, el projecte contempla el Pati com una gran superfície per dur a terme activitats temporals i l'Umbracle, que comptarà amb un sostre de malla d'acer inoxidable per oferir un espai semicobert per fer-hi activitats en grup, com ara trobades veïnals, mostres d'entitats, activitats esportives o jocs infantils, entre d'altres.

Finalment, la Sala s'ha plantejat com un espai de confluència amb la plaça de Correus i la Via Laietana, marcada per l'escultura 'Cara de Barcelona' de Roy Lichtenstein, en una zona que es convertirà en el punt de contacte dels vianants que accedeixen des de punts propers, i que també acollirà un espai amb seients i que conservarà la Gamba Mariscal.

PACTE DEL LITORAL

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha destacat que aquest projecte s'emmarca en l'objectiu del seu govern d'impulsar el Pacte pel Litoral com un espai de ciutat amb vocació metropolitana per "reconquistar el front marítim" i tornar a omplir-lo de vida i connectar-lo a la ciutat, per la qual cosa ha assegurat que es promourà la participació de tots els actors implicats.

La regidora ha detallat que el proper 1 de desembre començarà el procés participatiu vinculat a aquest projecte amb la jornada 'Per una nova visió compartida dels espais litorals de la ciutat. L'aportació del Pla del Litoral', que se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb tallers de participació oberts.

La jornada, que comptarà amb representants de les ciutats de Palerm, Anvers i Saint Nazaire, s'estructurarà en tres blocs: bones pràctiques i referències externes; planejament d'un Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat i l'estat actual del procés participatiu, i una dinàmica de participació centrada a validar el diagnòstic i la identificació de propostes.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés