Publicado 03/03/2019 10:20

Barcelona redueix a 20 dies el temps d'espera per accedir als serveis socials

Es redueix a 20 dies el temps d'espera per accedir als serveis socials de
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 març (EUROPA PRESS) -

Els serveis socials de Barcelona van atendre durant 2018 a 83.960 persones --el 2016 van ser 77.737-- que van esperar una mitjana de 20 dies --el 2016, 26,9 dies-- per rebre la seva primera visita, segons ha explicat la tinent de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, que ha destacat de "bona notícia" que davant l'augment d'atencions, el temps d'espera no augmenti, sinó que es redueixi.

"Arribar a reduir el temps a dues setmanes seria genial, per també és veritat que quan són casos urgents s'atenen en un termini de 48 hores", ha explicat Ortiz preguntada sobre si 20 dies eren massa, i ha dit que el rcord en atencions i la reducció del temps d'espera s'han aconseguit perqu el seu equip ha estat proactiu.

A més, l'edil ha assenyalat que aquestes xifres han estat possibles grcies a la posada en marxa del pla d'acció Impulsem, "el procés de reforma i actualització més ambiciós que s'ha fet mai en els serveis socials de Barcelona", que ha implicat l'inici de projectes com l'Oficina de Prestacions Socials i Econmiques, que permet alliberar els centres de serveis socials de part del treball administratiu i burocrtic.

També s'ha posat en marxa el programa Vine, consistent en qu les persones rebin la seva primera atenció en els serveis socials en un context grupal amb altres vens, de manera que així no s'ha d'assessorar les persones una per una.

Vine permet així ser més efectiu en les atencions i Ortiz ha assegurat que a més "afavoreix la creació de vincles entre vens".

El programa de moment s'ha instaurat en una quarta part dels centres de serveis socials per l'edil ha dit que una vegada facin la seva valoració a finals d'abril, i si és positiva, "tot indica que sí", s'estendr progressivament en tots els centres socials, fet que podria comportar que es redueixi encara més el temps d'espera.

Altres línies de treball que s'han iniciat en el marc del pla Impulsem és desenvolupar una organització més flexible per intercanviar experincies amb sectors socials, com el sanitari i l'escolar, enfortir la vinculació dels centres amb els barris i apostar per la innovació i l'accés al coneixement dels professionals.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés