Barcelona redueix a 20 dies el temps d'espera per accedir als serveis socials

Es redueix a 20 dies el temps d'espera per accedir als serveis socials de
EUROPA PRESS
Publicat 3/3/2019 10:20:07CET

BARCELONA, 3 Març (EUROPA PRESS) -

Els serveis socials de Barcelona van atendre durant 2018 a 83.960 persones --el 2016 van ser 77.737-- que van esperar una mitjana de 20 dies --el 2016, 26,9 dies-- per rebre la seva primera visita, segons ha explicat la tinent de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, que ha destacat de "bona notícia" que davant l'augment d'atencions, el temps d'espera no augmenti, sinó que es redueixi.

"Arribar a reduir el temps a dues setmanes seria genial, però també és veritat que quan són casos urgents s'atenen en un termini de 48 hores", ha explicat Ortiz preguntada sobre si 20 dies eren massa, i ha dit que el rècord en atencions i la reducció del temps d'espera s'han aconseguit perquè el seu equip ha estat proactiu.

A més, l'edil ha assenyalat que aquestes xifres han estat possibles gràcies a la posada en marxa del pla d'acció Impulsem, "el procés de reforma i actualització més ambiciós que s'ha fet mai en els serveis socials de Barcelona", que ha implicat l'inici de projectes com l'Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, que permet alliberar els centres de serveis socials de part del treball administratiu i burocràtic.

També s'ha posat en marxa el programa Vine, consistent en què les persones rebin la seva primera atenció en els serveis socials en un context grupal amb altres veïns, de manera que així no s'ha d'assessorar les persones una per una.

Vine permet així ser més efectiu en les atencions i Ortiz ha assegurat que a més "afavoreix la creació de vincles entre veïns".

El programa de moment s'ha instaurat en una quarta part dels centres de serveis socials però l'edil ha dit que una vegada facin la seva valoració a finals d'abril, i si és positiva, "tot indica que sí", s'estendrà progressivament en tots els centres socials, fet que podria comportar que es redueixi encara més el temps d'espera.

Altres línies de treball que s'han iniciat en el marc del pla Impulsem és desenvolupar una organització més flexible per intercanviar experiències amb sectors socials, com el sanitari i l'escolar, enfortir la vinculació dels centres amb els barris i apostar per la innovació i l'accés al coneixement dels professionals.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.