Publicado 21/01/2021 18:37

Barcelona redueix 16 punts la bretxa digital a les llars de renda baixa en quatre anys

Joves treballant amb ordinadors porttils durant la pandmia de la Covid-19
AJUNTAMENT DE BARCELONA

   Un 59% dels enquestats ha pogut teletreballar

   BARCELONA, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

   Les llars de renda baixa de Barcelona han incrementat el seu nivell de connexió 16 punts percentuals en quatre anys, passant del 75 al 91%, segons es desprn de l'informe 'La bretxa digital a la ciutat de Barcelona', que ha presentat aquest dijous la tinent d'alcalde Laia Bonet.

   En una roda de premsa al costat del comissionat d'Innovació Tecnolgica, Michael Donaldson, Bonet ha dit que, malgrat l'augment de la connexió en aquestes famílies, encara hi ha sis punts percentuals de diferncia amb les llars de renda alta, que tenen un nivell de connexió del 97%.

   En total, un 92% de la ciutadania de Barcelona viu en llars connectades a Internet i només un 8% no disposa de connexió a Internet i la majoria d'aquestes llars, un 55% estan formades per persones de més de 74 anys.

   En relació a les llars sense connexió, dues terceres parts no la tenen perqu no saben utilitzar Internet (32%) o no l'utilitzen (33%), mentre que un 12% afirma que no pot assumir el cost del servei.

DISPOSITIUS

   La mitjana de dispositius a les llars també varia en funció de la renda: en els de renda més alta la mitjana és de sis (2,3 per persona), mentre que en domicilis de renda més baixa és de 4,8 (1,9 per persona).

   "Les llars amb rendes baixes disposen de més 'smartphones', mentre que les rendes altes tenen més porttils. Aix influeix en el confinament, quan els últims són més adequats per teletreballar o estudiar a casa", ha afegit Bonet.

TELETREBALL I ESTUDIS

   En aquest sentit, l'informe ha concls que el 59% de les persones ocupades ha pogut continuar amb la seva activitat laboral a distncia durant el confinament, encara que prop d'un 39% no van poder fer-ho perqu el seu treball "no es podia fer a distncia".

   En funció de la renda: el 43,7% dels enquestats que viuen en barris de renda baixa van poder teletreballar i un 56,3% no, mentre que només un 24% de les persones que viuen en rees de renda alta es van trobar en la situació de no poder teletreballar.

   En relació a l'educació a distncia, un 73,2% dels menors de 16 anys escolaritzats han pogut seguir els seus estudis de forma telemtica durant el confinament, mentre que un 26,8% no han pogut.

   Gairebé la meitat dels que no han pogut afirmen que la seva escola no va oferir educació en línia (48%); un 16% va tenir problemes de connectivitat (un 9% per falta de dispositius i un 7% per no tenir connexió de qualitat), i un 19% allega falta de temps i formació per part dels seus familiars.

   Aquest informe, realitzat per l'Ajuntament a través de la Fundació BIT Habitat amb la collaboració de Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), es basa en una enquesta realitzada a 2.542 persones durant tardor de 2020.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés