Publicat 12/10/2019 11:13:41 +02:00CET

Barcelona ha rebut 84 delegacions internacionals de 35 països des de gener

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Collboni afirma que és "una ciutat global, que aprèn i ensenya"

BARCELONA, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha rebut 84 delegacions internacionals de 35 països des de gener, ha informat el consistori en un comunicat aquest dissabte.

El govern municipal ha assenyalat que les visites s'inspiren en Barcelona per nous projectes a les seves ciutats, i que la capital catalana projecta "la seva gestió en turisme, promoció de ciutat i polítiques d'ocupació, innovació i desenvolupament local" a través de Barcelona Activa i els departaments de Promoció de Ciutat i Turisme i Esdeveniments.

Ha destacat la delegació institucional de Kigali (Rwanda) i que, a partir de la col·laboració amb Barcelona, la ciutat africana "potenciarà l'emprenedoria, l'ocupació, la innovació" i la igualtat de gènere.

ENFORTIR EMPRESA I OCUPACIÓ

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha definit la capital catalana com "una ciutat global, que aprèn i ensenya" i que té com un dels seus principis mantenir-se en una dimensió econòmica internacional.

Collboni ha afegit que la ciutat compta amb una marca pròpia, "capacitat d'atracció internacional i una personalitat reconeguda al món".

El consistori ha destacat que les delegacions que visiten la ciutat cerquen enfortir el vessant empresarial, econòmica i les polítiques d'ocupació, així com atreure a empreses i tenir "una seu estratègica com a porta d'entrada a Europa".

BARCELONA ACTIVA, TURISMES I ESDEVENIMENTS

Barcelona Activa atén les visites orientades als programes de 'networking', contactes amb empreses locals o participació en grups d'inversors, presentacions i visites guiades a equipaments de la ciutat, mentre que la direcció de Promoció de Ciutat treballa en els projectes internacionals en escoles universitàries, ajuntaments, ministeris, ambaixades i consolats, entre d'altres.

I el departament de Turisme i Esdeveniments se centra en amplificar les polítiques de gestió del turisme a Barcelona amb visites a la ciutat i a través de persones de reconegut prestigi internacional que coneixen de primera mà la gestió del turisme a la capital catalana.