Publicat 14/12/2020 19:48CET

Barcelona promet facilitar i agilitar la creació de nous negocis per reactivar la ciutat

El primer teniente de alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, interviene en la inauguración de la jornada 'Barcelona Fácil: fomentando la actividad económica en la ciudad'.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

   Collboni destaca la voluntat "de construir un Ajuntament emprenedor i empoderador"

   BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

   El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha compromès a implantar noves mesures perquè l'Ajuntament faci més fàcil i àgil el procés de creació de noves empreses i l'atracció de companyies internacionals.

   Ho ha dit aquest dilluns en la inauguració de la jornada 'Barcelona Fàcil: fomentant l'activitat econòmica a la ciutat', impulsada per l'Ajuntament i amb la participació d'agents econòmics i socials, locals i internacionals.

   Collboni ha destacat que, a causa de la crisi sanitària i econòmica actual, les ciutats i les administracions públiques tenen "un paper fonamental en el lideratge de la reactivació econòmica dels territoris".

   En aquest sentit, s'ha referit a la voluntat de construir un "Ajuntament emprenedor i empoderador", que posi les coses fàcils als ens, associacions, empreses i ciutadania que vulgui iniciar una activitat econòmica a la ciutat.

   "Ens dirigim especialment els sectors que creen riquesa i més i millors ocupacions a la ciutat, una prioritat per acompanyar a la ciutadania en temps de pandèmia i dificultats", ha subratllat el regidor.

FACILITAR ELS TRÀMITS

   Ha assegurat que des del món local es treballa per facilitar els tràmits a empreses barcelonines i per captar l'atenció de projectes internacionals que es volen instal·lar a la ciutat.

   L'Ajuntament vol aplicar la innovació organitzativa i normativa per generar una relació senzilla i flexible, que millori l'experiència de l'emprenedor i de l'empresari al moment de dur a terme qualsevol tràmit.

   També ha subratllat la importància de ser proactius i acompanyar a les empreses als seus moments inicials, com fa Barcelona Activa, ha dit Collboni.

ECONOMIA DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

   Segons els indicadors, l'evolució de la pandèmia repercuteix de manera directa en l'activitat emprenedora, que després de l'impacte de l'estat d'alarma millora el seu comportament a partir de juny.

   A Barcelona, el mes de setembre es van constituir 435 societats mercantils que suposen un augment de el 11,3% respecte al mateix mes de l'any anterior.

   En el conjunt dels nou primers mesos de l'any, la constitució de societats mercantils a la ciutat s'ha reduït un -24,8%.

   No obstant això, el nou rànquing Top 10 Tech Cities of the Future 2021 de la revista FDI, Barcelona es posiciona octava en la classificació global entre les ciutats europees tecnològiques de futur i cinquena quant a millors perspectives per rebre inversions en innovació, tecnologia i empreses emergents.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés