Publicat 29/1/2019 16:40:43 +01:00CET

Barcelona prioritza l'habitatge i la garantia d'ingressos dins del Pilar Social Europeu

Barcelona prioritza l'habitatge i la garantia d'ingressos dins del Pilar Social
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha triat l'habitatge, l'assistncia a persones sense llar i la renda bsica com els compromisos més destacables de la ciutat dins dels 20 principis que formen part del Pilar Social Europeu, que ha formalitzat aquest dimarts la tinent d'alcalde Laia Ortiz.

El consistori ha fet aquesta elecció dins de la campanya Inclusive Cities for All, que impulsa la xarxa Eurocities i que vol posar de manifest l'aposta de les ciutats per una Europa més cohesionada socialment, ha destacat en un comunicat el consistori, que ha subratllat que d'altres ciutats estan duent a terme la mateixa iniciativa.

Aquest doble compromís de Barcelona correspon als principis 14 --de renda mínima-- i 19 --d'habitatge-- dels 20 del Pilar Social Europeu, i s'aborden des d'iniciatives municipals com el projecte B-Mincome sobre l'eficcia de les rendes mínimes, i la reserva del 30% de noves promocions a habitatges protegits, entre d'altres.

Aquesta campanya de la xarxa de ciutats europees es presentar el 21 de febrer al Parlament Europeu, on acudir Ortiz en representació de la ciutat i com a expresidenta del Frum Social de la xarxa Eurocities, crrec que va ocupar fins al novembre i des de feia dos anys.

El Pilar Social Europeu, aprovat el 2017, estableix 20 principis i drets socials bsics que hauria d'incloure l'acció política a Europa per aconseguir mercats de treball i sistemes de protecció tan socials i equitatius com siguin possibles, i el Govern d'Ada Colau vol que vagi "més enll d'una declaració no vinculant".