Publicat 23/10/2020 14:57

Barcelona preveu que els 43 mercats municipals venguin online a la primavera de 2021

Roda de premsa del primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; la regidor de Comer i Mercats, Montserrat Ballarín, i el president de la FEMM, Eduard Escofet.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

   L'Ajuntament impulsa un Pla de Digitalització amb una inversió de 2,8 milions

   BARCELONA, 23 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Mercats, i la Federació de Mercats Municipals (FEMM) collaboraran per crear una plataforma de venda online que inclogui els més de 2.000 establiments que integren els 43 mercats de la ciutat, que s'engegar a la primavera de 2021.

   Ho ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni; la regidora de Comer i Mercats, Montserrat Ballarín, i el president de la FEMM, Eduard Escofet, en la qual han presentat el Pla de Digitalització dels mercats, que compta amb una inversió de 2,8 milions d'euros.

   La iniciativa més destacada del pla és l'impuls d'un nou 'marketplace' dels mercats de Barcelona, que permetr la venda online i preveu la installació de taquilles per la recollir la compra fora de l'horari d'obertura, així com el control d'aforament per limitar el nombre d'usuaris i conixer el comportament dels clients.

   La plataforma de venda online preveu diferents opcions de recollida de les comandes: en el mateix comer, a domicili o que el client la reculli a les taquilles, amb l'objectiu de facilitar la compra a la clientela habitual i que aquelles persones que no compren al mercat per dificultat d'accés o incompatibilitat horria puguin fer-ho.

   La iniciativa estar gestionada per un operador especialitzat i es podr accedir a la mateixa a través de la nova pgina web dels Mercats de Barcelona i a través d'una aplicació mbil que permetr la compra online: "Oferirem confiana, seguretat, coneixement del producte i un servei de qualitat", ha dit Collboni.

CONTROL D'AFORAMENT

   El Pla de Digitalització inclou el control d'aforament als mercats, que permet quantificar l'impacte que tenen aquests equipaments als barris, la distribució horria de les visites i, a causa de la Covid-19, controla els aforaments perqu no se superin els mxims permesos, ha afegit la regidor Ballarín.

   Per obtenir aquestes dades, aquest estiu s'ha comenat la installació de sensors que registren el nombre de persones que entren i surten a cada moment per tots els accessos dels mercats, i els usuaris poden visualitzar l'aforament a temps real en les pantalles installades en les entrades a aquests equipaments.

   Aquestes pantalles també permetran difondre continguts d'inters en relació a la xarxa de mercats, o bé, específics per a cadascun d'ells, com a informació sobre productes i serveis, activitats i iniciatives, i campanyes de dinamització del teixit comercial, cultural i associatiu dels barris.

   També es desplegar entre 2021 i 2022 una nova infraestructura de telecomunicacions, que inclou la installació de fibra ptica i de la dotació electrnica necessria d'acord a les especificitats de cada mercat, amb l'objectiu de detectar possibles robatoris o incendis i "garantir una rpida actuació".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona