Actualizado 03/08/2018 13:40

Barcelona obrirà l'any 2019 una escola de Segona Oportunitat per a joves que ni estudien ni fan feina

Laia Ortiz i Emilia Andreu
Europa Press

BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona obrirà l'any 2019 la seva primera Escola de Segona Oportunitat pública, dirigida a joves d'entre 16 i 25 anys que ni estudien ni fan feina, amb l'objectiu d'orientar-los i acompanyar-los per facilitar el seu retorn als estudis reglats i millorar les seves oportunitats laborals.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha detallat aquest divendres en roda de premsa que el centre oferirà 60 places per començar el setembre del 2019 i que n'oferiran fins a 120 en el curs 2020-2021, amb almenys 60 noves i d'altres de continuïtat, ja que els alumnes podran cursar els estudis durant dos anys.

La gerent de l'Institut Municipal d'Educació, Emilia Andreu, ha destacat que el punt diferencial d'aquests centres és l'acompanyament i orientació als joves, que compten amb itineraris i ritmes personalitzats en funció dels seus interessos, quelcom que també ha ressaltat Ortiz, que ha detallat que comptaran amb psicòlegs, tècnics d'integració i orientadors laborals.

El primer centre públic d'aquest tipus se situarà al carrer Capella, al districte de Sant Andreu i que limita amb els d'Horta-Guinardó i Sant Martí, a l'edifici de l'antic Centre d'Atenció Primària de Salut, que es rehabilitarà amb un pressupost d'uns 500.000 euros i amb unes obres que començaran previsiblement la tardor d'aquest any.

Una vegada acabades les obres a principis del 2019, professionals del centre --que disposarà al principi de sis-- faran feina fins al maig amb instituts, entitats i serveis socials de la ciutat per preparar el curs i per definir els perfils dels alumnes que accediran al centre, que serà de titularitat municipal però estarà vinculada al Consorci d'Educació de Barcelona, al de serveis socials, a Barcelona Activa i al territori, ha assenyalat Ortiz.

També duran a terme un treball previ amb empreses de pràctiques i inserció laboral, i també plantejaran que els joves duguin a terme els les tasques comunitàries, amb l'objectiu que "tornin a sentir-se ciutadans d'aquesta ciutat i que contribueixen a un projecte col·lectiu", ha subratllat la tinent d'alcalde.

17.000 JOVES

Ortiz ha detallat que a la ciutat hi ha uns 17.000 joves d'entre 16 i 24 anys que ni estudien ni fan feina --segons un informe de la Fundació BCN Formació Professional-- el que representa el 13% dels joves de la capital catalana d'aquestes edats.

Preguntada per si 120 places són suficients davant dels 17.000 joves, ha defensat que el Govern d'Ada Colau ha apostat per aquesta iniciativa per començar, i ha afegit: "Si funciona, esperem que sigui generalitzada, no només a Barcelona, sinó al conjunt de Catalunya, i serveixi per millorar el conjunt del sistema educatiu".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés