Publicat 10/08/2021 12:23CET

Barcelona obre el termini per demanar les ajudes de la segona convocatòria de 'reActivem'

Archivo - Arxivo - El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. - Arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

Es destinaran 8 milions a les activitats més afectades per la crisi de la Covid-19

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha obert aquest dimarts el termini per demanar les ajudes de la segona convocatòria del fons extraordinari 'reActivem Barcelona', creat per recolzar a aquelles activitats que s'han vist més afectades per la Covid-19, ha explicat el consistori en un comunicat.

Aquesta segona línia d'ajudes té un valor total de vuit milions d'euros i va dirigida activitats econòmiques comercials, de serveis, de restauració, d'oci nocturn i d'allotjaments turístics.

Concretament, les subvencions estan destinades a projectes d'inversió de certa dimensió, per la qual cosa les propostes han de suposar una inversió mínima de 20.000 euros.

Una de les principals novetats d'aquesta convocatòria és que la petició no ha d'estar vinculada a un establiment en planta baixa i també poden accedir a ella autònoms o altres tipus d'empresa, encara que no desenvolupin la seva activitat en un local.

La petició ha d'anar vinculada a la presentació de la memòria explicativa del projecte d'inversió que tingui com a objectiu la implantació, ampliació o millora de les instal·lacions o el funcionament de l'activitat.

Les subvencions seran d'un màxim de 100.000 euros, podran cobrir fins al 50% de la inversió prevista i les sol·licituds es poden presentar fins al 17 de setembre per obres dutes a terme i pendents d'executar entre la declaració de l'estat d'alarma i el proper 31 de desembre de 2021.

L'adjudicació de les subvencions es farà mitjançant concurrència competitiva i es valoraran el diagnòstic de la situació que dóna lloc a la inversió, les característiques qualitatives del projecte, les afectacions per les mesures de contenció de la Covid-19 i la qualitat empresarial i la seva implicació associativa i territorial.

En relació amb les ajudes, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que el model Barcelona està fonamentat en la participació ciutadana i que el moviment associatiu de la ciutat té un paper molt actiu, recalcant que per això és important que les convocatòries d'ajudes que es fan per a les entitats siguin conegudes amb suficient antelació perquè puguin planificar la seva activitat.

"Entitats de medi ambient, veïnals i socials són fonamentals per garantir les polítiques públiques de la ciutat i per això aquest any publiquem un pla de subvencions per als propers tres anys --98 milions cada convocatòria-- que han de permetre que les nostres entitats tinguin coneixement de quins són els plans que es fan a mitjà termini per desenvolupar la seva activitat a la ciutat", ha afegit.

PRIMERA CONVOCATÒRIA

Paral·lelament a aquesta segona convocatòria s'ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds per a la primera convocatòria de subvencions fins al proper 9 de setembre.

En aquest cas l'ajudes consisteixen en 12 milions d'euros dirigits a comerços, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics situats en planta baixa i que hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l'estat d'alarma i el 31 de desembre de 2021.

Totes les ajudes --tant les de la primera com les de la segona convocatòria-- es poden demanar a través del web barcelona.cat/subvencionsreactivem.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés