Publicat 22/11/2021 19:09CET

Barcelona obre una nova oficina de benvinguda al talent internacional al MediaTIC del 22@

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, intervé en la presentació de la nova oficina de benvinguda al talent internacional
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Facilitarà l'acolliment de persones d'altres països que vulguin treballar, estudiar i viure a la ciutat

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns la nova oficina de benvinguda al talent internacional, la Barcelona International Welcome Desk, que se situa a l'edifici MediaTIC del districte tecnològic del 22@.

Es tracta d'una iniciativa municipal "estratègica" que reuneix de manera coordinada els serveis de Promoció de Ciutat, Barcelona Activa i la Direcció d'Informació i Atenció Ciutadana, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

La nova oficina oferirà informació, assessorament i la possibilitat de fer diferents tràmits "útils" en arribar a la ciutat, i es tracta de la primera oficina a Espanya d'aquestes característiques.

El nou servei, enfocat en la fase d'arribada del talent a la ciutat, complementa la cartera de serveis que actualment ja ofereix l'Ajuntament de Barcelona, com l'aterratge d'empreses internacionals.

Segons l'Ajuntament, Barcelona International Welcome Desk "respon a una demanda de l'ecosistema empresarial i tecnològic local i de la societat civil", i ha destacat que la comunitat estrangera a la ciutat va créixer un 2,9% l'últim any i representa el 22,4% de la ciutadania.

"CREAR OCUPACIÓ DE QUALITAT"

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assenyalat que, amb aquesta oficina, Barcelona "torna a ser pionera amb un tema estratègic de les polítiques públiques, com és captar talent internacional".

"Aquesta finestreta única és un servei clau de ciutat que complementa totes les accions per atreure i retenir talent, per seguir sent un referent global d'activitat econòmica i desenvolupament, i sobretot per crear ocupació de qualitat", ha afegit Collboni.

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha remarcat "el compromís de l'Administració General de l'Estat per posar les màximes facilitats" per facilitar l'arribada de talent internacional.

TRÀMITS ADMINISTRATIUS

La presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, ha destacat que Barcelona és "una de les millors ciutats del món per atreure talent i l'activitat econòmica internacional", però que els tràmits administratius són un dels principals problemes que es troben.

Així mateix, el president del 22@Network, Enric Urretra, ha assegurat que l'Ajuntament ha de "facilitar l'arribada de professionals, la seva formació, la inversió d'empreses i la qualitat de vida", i ha recordat que a la ciutat falten 10.000 ocupacions del sector TIC per cobrir.

TRES NIVELLS D'ATENCIÓ PERSONALITZADA

L'oficina --presencial i física-- està dissenyada per a persones que acaben d'arribar o que estan a punt d'arribar a la ciutat, i compta amb tres nivells d'atenció personalitzada: informació general bàsica i pràctica sobre la ciutat; i tramitació de procediments administratius i assessorament expert en temes com estrangeria.

El sistema d'atenció es vehicularà a través d'un apartat específic del portal web de Barcelona International Welcome, una plataforma que l'Ajuntament va activar abans de la irrupció de la pandèmia del coronavirus.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés