Publicat 12/7/2020 11:30:31 +02:00CET

Barcelona obre Norma, un web amb la normativa municipal i documentació jurídica

El portal Norma, la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona que recull tota la normativa municipal i la documentació jurídica rellevant.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

   BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona ha obert Norma, una pàgina web que posa a la disposició de la ciutadania tota la normativa municipal i la documentació jurídica rellevant per facilitar el coneixement de les normes vigents.

   El portal s'estrena amb més de 1.600 documents, una xifra que s'augmentarà a mesura que es produeixin nous documents jurídics, informa l'Ajuntament aquest diumenge en un comunicat.

   Compta amb 475 normes --de les quals 127 són instruccions, 45 són reglaments i 25 són ordenances fiscals--, a més de 950 documents de jurisprudència i 185 dictàmens.

   La iniciativa compleix els requisits de publicitat activa i de consolidació de les normes que preveuen les lleis de transparència, i garanteix la reutilització i explotació de la documentació jurídica i de les seves metadades.

   Compta amb la col·laboració del Servei de Documentació i Accés al Coneixement, la Direcció dels Serveis Jurídics Centrals, la Direcció de Planificació Estratègica i Fiscalitat, el Consell Tributari i l'Institut Municipal d'Informàtica.

TRES BLOCS DE DOCUMENTACIÓ

   El portal té tres grans blocs de documentació: el primer permet la cerca de normativa i instruccions, ofereix el text oficial i el text consolidat, i en destaca l'estat de vigència.

   El segon bloc ofereix accés a les sentències dictades pels jutjats i els tribunals en què ha participat el consistori, i és un instrument pensat com a recurs per als col·lectius jurídics de la ciutat.

   I el tercer dóna accés als informes no vinculants emesos pel Consell Tributari en els expedients en què es tramiten els recursos i les reclamacions dels contribuents i altres subjectes passius tributaris.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés