Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

Publicat 27/1/2020 11:42:11CET
Quiosc gestionat per Diverscoop al carrer Ramón Albó
EUROPA PRESS

Preveu reimpulsar set quioscs aquest 2020 i vendre premsa i productes sostenibles i solidaris

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

La cooperativa Diverscoop, integrada per persones amb discapacitat funcional, ha reobert aquest dilluns els dos primers quioscs en desús de la ciutat de Barcelona, que es troben al número 4 del carrer Ramón Albó, al districte de Sant Andreu, i al 91 de l'avinguda Paral·lel, a Sants-Montjuïc.

En un primer moment, els establiments es dedicaran a la venda de premsa, llaminadures i productes sostenibles i solidaris elaborats per entitats socials i persones amb discapacitat, i iniciaran una línia de negoci per lluitar contra la solitud no desitjada: el repartiment de premsa a persones del projecte municipal 'Vincles'.

La regidora i presidenta de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Marga Marí-Klose, ha explicat que 11 membres de Diverscoop han rebut formació específica i assessorament per part de l'IMPD després de constituir-se com a cooperativa el passat 30 de desembre.

L'objectiu del projecte no és només reobrir quioscs tancats per reprendre el model tradicional, sinó avançar cap a un negoci que "doni resposta a les necessitats emergents i es converteixi en un punt de referència i dinamització del veïnat", a més de prioritzar la venda de productes ecològics i de proximitat, ha dit la regidora.

Durant les properes setmanes s'establiran nous acords per oferir serveis de promoció i venda de productes vinculats al barri, així com serveis de recollida de productes, i també estudiarà ampliar el nombre de persones a través de la contractació laboral i l'increment de la quantitat de socis.

A més d'aquests dos quioscs, es preveu que s'obrin dos establiments al número 2 del passeig Colom (Ciutat Vella) i al 330 de l'avinguda Meridiana (Sant Andreu), i, abans que s'acabi el 2020, Divercoop vol obrir-ne tres més a la plaça del Pes de la Palla (Ciutat Vella), a la plaça Pius XII (Les Corts) i al número 1006 de la Gran Via (Sant Martí).

La cooperativa ha comptat amb el suport d'entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB), com Acapps, Fundació Ecom, Fundació Joia i l'Associació Centre d'Higiene Mental Les Corts, i amb l'ajuda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l'equip tècnic de la Direcció de Patrimoni.

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Aeroport de Gran Canària queda inoperatiu a causa de la calitja

 2. 2

  Torra reivindica el "compromís" de les Passions en la presentació de la Temporada 2020

 3. 3

  Torra sobre el Tech Spirit Barcelona: "Quan el país necessita que tots hi siguin, tots hi són"

 4. 4

  Isidre Fainé, Pablo Isla, Ana Botín, Marta Álvarez i José María Álvarez-Pallete, millors empresaris d'Espanya

 5. 5

  Carme Artigas transmet el suport del Govern central a Barcelona com a "capital del món de la mobilitat"