Publicat 19/05/2020 14:20CET

Barcelona obre aquest dimecres les inscripcions per a l'ajuda a autònoms de 300 euros

L'Ajuntament de Barcelona obre aquest dimecres les inscripcions per a l'ajuda a autònoms de 300 euros.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

   Barcelona Activa atén 13.000 persones i més de 2.000 empreses des de l'inici de l'estat d'alarma

   BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona obrirà aquest dimecres el període d'inscripcions per rebre l'ajuda municipal Autòno+ Barcelona de 300 euros en un pagament únic per a autònoms de la ciutat que hagin vist decréixer les seves vendes en més d'un 75% o s'hagin vist forçats a tancar els seus establiments per la crisi del Covid-19.

   En un comunicat aquest dimarts, el consistori ha recordat que aquest programa està dotat amb 5 milions d'euros del fons extraordinari de 25 ja anunciat, i que el termini d'inscripció anirà des d'aquest dimecres al 30 de setembre, fins a esgotar el crèdit disponible.

   Es tracta d'una ajuda complementària i puntual (no periòdica) per a les persones que ja reben la Prestació Extraordinària del Govern del reial decret 8/2020 de 17 març, que establia que els autònoms siguin beneficiaris d'un 70% de la cotització mínima, que és de 661 euros.

CONDICIONS PER REBRE-LA

   Per tant, amb aquesta nova ajuda, el consistori té com a objectiu cobrir el 100% de la base de cotització mínima de gran part dels autònoms, que passaran a cobrar de 661 a 961 euros, i preveu aconseguir al 50% de les persones que reben aquestes subvencions.

   Només serà necessari comprovar l'empadronament a la ciutat, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel Govern central i els documents que acreditin estar al corrent de les obligacions tributàries.

   L'ajuda s'afegeix a l'exempció de pagament de les quotes mensuals mentre segueixi l'estat d'alarma, i també la podran sol·licitar els autònoms que ja han començat a reobrir les seves empreses per l'inici del desconfinamiento.

ACOMPANYAMENT MUNICIPAL

   L'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa té una nova unitat especialitzada a acompanyar a autònoms, microempreses i pimes i cooperatives en la captació dels ajudes econòmiques pel Covid-19 que ja ha assessorat a 70 empreses.

   A més, Barcelona Activa té una pàgina web específica (www.barcelonactiva.cat/covid19) i ha habilitat un telèfon de suport a l'economia de la ciutat (900 533 175) que des de la seva engegada el passat 23 de març ha atès a més de 4.200 persones, una mitjana de 700 a la setmana.

   Barcelona Activa ha atès 13.000 persones i més de 2.000 empreses durant l'estat d'alarma, i ha incrementat un 13% l'assessorament i atenció a empreses i també ha augmentat el volum dels autònoms atesos, del 28% al 34%.

   En relació als Punts de Drets Laborals, han atès a més de 1.500 persones, el mateix volum que en tot 2019, majoritàriament per consultes relacionades amb la Seguretat Social (31%), acomiadaments (16%) i ERTE (14%).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés