Publicat 10/11/2020 13:04CET

Barcelona obre una altra convocatòria del Premi a l'Empresa Innovadora en Organització i Ús del Temps

Barcelona obre una altra convocatòria del Premi a l'Empresa Innovadora en Organització i Ús del Temps
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria per a la nova edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en l'Organització i Ús del Temps, que reconeix les bones pràctiques en aquest àmbit i valora les empreses que es comprometen a millorar la gestió del temps.

En un comunicat, el consistori ha detallat que la convocatòria es va presentar l'1 de novembre i es mantindrà oberta fins al 30 de novembre, amb l'objectiu d'impulsar una nova cultura del temps de treball, més respectuosa amb les necessitats de les persones i que assoleixi més equilibri entre la vida personal i laboral i més eficiència en les organitzacions.

"El temps és un element essencial per la salut i el benestar de les persones", ha destacat el consistori, i ha recordat que el mateix Ajuntament ha impulsat polítiques de temps en les organitzacions, siguin grans, petites, mitjanes o microempreses, de qualsevol sector i per a persones que contracten i contractades.

Per l'Ajuntament, l'edició anterior d'aquests premis ha mostrat com "moltes de les iniciatives que ara s'estan aplicant s'han encaminat a permetre el teletreball i altres eines que fan possible que es combini la feina a distància amb les hores a l'oficina o al lloc de feina".

CONTEXT DE PANDÈMIA

En el context actual, que s'ha vist marcat per la pandèmia de la covid-19, el consistori ha subratllat la vigència de les noves dinàmiques de treball, tot i que ha alertat que, a banda del teletreball, "hi ha moltes més variants i actuacions que les empreses duen a terme".

Per avaluar les empreses que es presenten als premis, es mesurarà la innovació de la pràctica empresarial que permet que s'organitzi millor el temps de treball i que s'utilitzi millor, i en aquesta edició, que es preveu que acabi el 2021, "moltes iniciatives sorgiran arran de l'impacte de la crisi sanitària i socioeconòmica".

INICIATIVES COMPARTIDES

Qualsevol empresa es pot presentar als premis, perquè hi ha categories segons el nombre de treballadors i una menció especial per a una empresa de la Xarxa Nous Usos Socials del Temps (NUST).

Segons l'Ajuntament, moltes de les iniciatives que s'han premiat en les vuit edicions "es comparteixen amb d'altres i el resultat és de millores en la retenció del talent, el clima laboral i la disminució de la rotació, l'absentisme i el nivell d'estrès".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés