Publicat 4/2/2019 16:27:02CET

Barcelona no donarà noves llicències durant un any al carrer Girona per evitar la gentrificació

EUROPA PRESS

Vol prevenir que canviï el teixit comercial davant de la futura implantació d'una 'superilla'

BARCELONA, 4 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès durant un any l'atorgament de noves llicències d'activitats de concurrència pública als voltants del carrer Girona per evitar la gentrificació i preservar el comerç local i de proximitat, davant de la previsió de crear-hi una 'superilla', que podria despertar interessos econòmics en alguns sectors.

Així, l'Ajuntament no donarà noves llicències a l'espai delimitat pels carrers Roger de Llúria, passeig de Sant Joan, Còrsega, ronda de Sant Pere i a les façanes d'Urquinaona que són de l'Eixample, i ho fa amb l'objectiu de redactar un pla d'usos que preservi el teixit comercial i de negocis a la zona, ha explicat la tinent d'alcalde Janet Sanz en roda de premsa aquest dilluns.

Ha ressaltat que es tracta d'una mesura preventiva" perquè les millores que es faran a l'entorn no perjudiquin el comerç ni els veïns, i ha assenyalat que el grup impulsor de la 'superilla' d'aquest entorn està plantejant diverses propostes, dins d'un debat que no ha d'estar condicionat per expectatives econòmiques especulatives, ha dit.

Les llicències suspeses --en més de 40 illes-- inclouen les de restauració, comerç alimentari amb degustació, menjar preparat, gelateries, exhibició d'espectacles, activitats musicals, de joc i audiovisuals, entre d'altres, i en queda exempt el recinte del Mercat de la Concepció, que ja compta amb un règim específic regulat per l'Institut Municipal de Mercats.

La reurbanització del carrer Girona i els seus voltants --que guanyarà en verd i prioritat per als vianants-- convertirà la zona en un nou punt d'interès per a tota la ciutat, la qual cosa podria afavorir el monocultiu econòmic d'activitats d'oci de manera descontrolada, cosa que l'Ajuntament vol evitar regulant els usos de la zona.

'SUPERILLA' EL PROPER MANDAT

Sanz ha sostingut que un exemple de barri en el qual s'ha pogut mantenir l'equilibri comercial malgrat els canvis i millores en el seu entorn ha estat el de Sant Antoni, amb la reobertura del mercat, en el qual també es va implantar una suspensió de llicències: "Aquest és l'objectiu: guanyar espai públic sense que repercuteixi en el dia a dia dels veïns".

Ha destacat que s'estan donant els "primers passos" per implantar aquesta nova 'superilla' a l'entorn del carrer Girona, i que l'objectiu és definir una proposta que s'executi el proper mandat, cosa que s'aborda amb els veïns i també amb els comerciants, ha afegit el conseller de l'Eixample Jordi Matas.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.