Publicat 4/2/2019 11:19:10CET

Barcelona no donarà noves llicències durant un any al carrer Girona per evitar la gentrificació

ARCHIVO/EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès durant un any l'atorgament de llicències d'activitats de concurrència pública als voltants del carrer Girona, per dissenyar un pla d'usos i "evitar la gentrificació", garantir un equilibri d'usos, preservar el comerç local i de proximitat, i la convivència ciutadana, ha apuntat el consistori en un comunicat aquest dilluns.

Així, mentre duri el procés de redacció del pla, i "perquè no es produeixi un increment de sol·licituds de llicència i autoritzacions contràries als objectius del mateix pla", el Govern municipal ha activat una suspensió de llicències a l'espai delimitat pels carrers Roger de Llúria, passeig de Sant Joan --excepte al tram per sobre de la Diagonal--, Còrsega --a la façana Eixample--, ronda de Sant Pere --entre el passeig de Sant Joan i Urquinaona--, i a totes les façanes d'Urquinaona que són de l'Eixample.

Les llicències suspeses són les que incumbeixen a la celebració d'exhibicions o espectacles en recintes coberts, activitats musicals, de restauració, de joc i atraccions, audiovisuals, de comerç alimentari amb degustació, orxateria i gelateries, i llocs de menjar preparat, encara que en el recinte interior del Mercat de la Concepció les activitats no estaran sotmeses a la suspensió, atès que compta amb el règim específic que regula l'Institut Municipal de Mercats.

DRET AL DESCANS

L'Ajuntament està treballant en la reurbanització de tot el carrer Girona per convertir-lo en un eix verd amb prioritat per als vianants, i preveu que es converteixi en un punt d'interès per a tota la ciutat, "fet que podria afavorir el monocultiu de locals que es dediquen als serveis, restauració i oci".

Per aquest motiu, l'Ajuntament vol assegurar un equilibri entre els locals i els usos de l'espai, i evitar que les activitats més vinculades a serveis i oci "puguin proliferar de manera descontrolada", per garantir els drets dels veïns al descans i perquè el seu dia a dia, apunten, no es vegi afectat pel soroll d'aquestes activitats.

Segons el consistori, en aquests darrers anys, tot l'entorn del mercat i del carrer Girona ha experimentat un augment d'establiments de pública concurrència i de locals de restauració, que han marcat un canvi important en l'activitat de la zona.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.