Publicat 29/05/2021 11:30CET

Barcelona millorarà la urbanització de la ronda de Sant Antoni amb més zones de joc

L'Ajuntament de Barcelona millorarà la urbanització de la ronda de Sant Antoni amb noves zones de joc, verd i espais d'ús veïnal
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona millorarà la urbanització de la ronda de Sant Antoni, que guanyarà noves zones de joc, verd i espais d'ús veïnal, "i consolidarà aquest bulevard com un espai pacificat".

"L'objectiu és prioritzar aquest espai per als veïns i fer-ho amb les millors condicions", ha assenyalat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, en declaracions als periodistes.

Les millores consisteixen en una actuació tàctica en el tram que es comprèn entre els carrers del Comte d'Urgell i Casanovas --uns 4.500 metres quadrats-- que pretén millorar l'accessibilitat de la llosa, introduir més espai verd i mobiliari urbà i guanyar un espai d'entrada, amb noves zones de joc i que també serveixi per acollir activitats.

Concretament, es mantindran les voreres com a espai de passeig, la llosa comptarà amb més espai verd i nou mobiliari urbà, i es col·locaran elements de fusta que envoltaran tota la zona i serviran de graó, banc o graderia.

El tram acollirà activitats a través de tres espais: zones d'esport i joc comunitari, espais d'estada i espai d'activitats.

PARTICIPACIÓ VEÏNAL

El Govern municipal ja ha presentat una primera proposta d'actuacions en una sessió de participació amb el veïnat i els comerciants de Sant Antoni (Eixample) per definir de manera conjunta l'actuació.

Després de la presentació d'aquesta proposta inicial, ara continuarà la participació per definir el projecte definitiu, que comptarà amb un pressupost d'uns 750.000 euros; es preveu que les obres comencin al febrer i durin tres mesos.

Al 2018 la ronda de Sant Antoni es va recuperar per a ús veïnal i en aquest temps els veïns "s'han fet seva la ronda, que s'ha convertit en un punt central entre els barris de Sant Antoni i el Raval".

Quant a la urbanització definitiva de la ronda, el Govern municipal l'emmarca en un debat que creu que cal fer de manera consensuada amb la ciutadania sobre el conjunt de totes les rondes que envolten Ciutat Vella.

"Aquesta actuació és clau en tota la transformació de l'Eixample amb menys cotxes i més espai per gaudir dels espais verds", ha dit el regidor de l'Eixample, Jordi Martí.

Per a la urbanització definitiva també es tindran en compte els canvis que s'han viscut últimament en l'entorn, com la reobertura del mercat i la superilla, així com la situació derivada del context post-pandèmia.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés