Publicat 05/11/2021 15:36CET

Barcelona llança la iniciativa Deep Tech Node per impulsar les startups científic-tecnològiques

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, durant l'acte de presentació de la iniciativa Deep Tech Node
EUROPA PRESS

L'Ajuntament i Barcelona Activa s'alien amb les universitats per destinar-hi 840.000 euros

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa s'han aliat amb diverses universitats catalanes per crear Barcelona Deep Tech Node, una nova iniciativa de ciutat per impulsar empreses emergents cientific-tecnològiques.

Ho ha explicat aquest divendres el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, en un acte de presentació en el qual també han assistit representants institucionals de les universitats participants: Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Barcelona (UB) i Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Collboni ha qualificat la iniciativa com "un punt d'inflexió molt important respecte a la transferència de coneixement al sistema econòmic i productiu de la ciutat i del país", tot i que ha afegit que Barcelona ja disposa d'una bona base perquè té una gran producció científica.

L'objectiu de Barcelona Deep Tech Node és accelerar l'accés en el mercat de les anomenades start-ups 'deep tech', sorgides d'un descobriment científic o innovació tecnològica disruptiva, ja que requereixen més temps i inversions més elevades per poder comercialitzar els seus productes.

START-UPS 'DEEP TECH'

La iniciativa impactarà en més de 100 start-ups fins al 2023, amb un pressupost per a tot el període de 840.000 euros, dels quals Barcelona Activa aporta 470.000 euros, les universitats 300.000 i diferents patrocinadors 70.000.

Aquesta aliança arribarà a múltiples sectors com el de la salut, l'energia i els serveis amb l'objectiu de promocionar la creació de noves empreses de base científica i tecnològica, amb la participació de les universitats com un factor clau, atès que bona part d'aquestes companyies sorgeixen de l'àmbit universitari i de la recerca.

"Amb aquesta iniciativa continuem apostant per una economia i unes start-ups més orientades cap al coneixement i la ciència que generin activitat econòmica de valor afegit, amb atracció de talent i impulsant l'arribada de noves inversions a Barcelona", ha dit Collboni.

També ha recordat que actualment un 13% de les empreses que es creen a la ciutat s'emmarquen en les 'deep tech' i ha afegit que amb Deep Tech Node també es vol continuar generant llocs de treball de qualitat que suposin més oportunitats de futur per als estudiants.

QUATRE PILARS

La iniciativa s'articularà a través de quatre pilars, per respondre així als principals reptes que afronta una start-up 'deep tech': el finançament, l'encaix en el mercat, l'atracció de talent i la promoció internacional.

Dins d'aquests eixos es duran a terme un total de vuit accions específiques de suport i entre les accions vinculades al mercat, per exemple, se n'han previst dues.

D'una banda, es finançaran proves de concepte per reduir la incertesa sobre la viabilitat tècnica i comercial de la tecnologia en desenvolupament i acostar-la més al mercat i la comercialització.

D'altra banda, s'acostaran les solucions tecnològiques a mitjanes i grans empreses, per facilitar a les empreses emergents l'accés a potencials clients.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés