Publicado 09/02/2018 12:43

Barcelona invertirà 28,3 milions en educació i cultura, 20,2 a centres per a nous projectes

Joan Subirats,  Ada Colau i Laia Ortiz
EUROPA PRESS

S'incorporaran 61 especialistes psicosocials a complementar l'atenció a l'alumnat

BARCELONA, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona invertirà en el marc del Pla de Barris un total de 28,3 milions d'euros en projectes vinculats a l'educació i la cultura: 19,6 milions per a inversió; 600.000 euros per a TIC; 7,1 milions per al projecte d'escoles "enriquides", i un milió per a programes culturals-educatius.

En una roda de premsa aquest divendres, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el Govern municipal vol reforçar els teixits dels barris, amb la seva identitat i especificitats, per la qual cosa el Pla de Barris abordarà un centenar de projectes a la zona de l'Eix Besòs.

Entre els projectes educatius singulars que s'impulsés, destaca la inversió de 6,6 milions en el nou Institut-Escola Trinitat Nova per incloure una biblioteca-mediateca oberta i un gimnàs, que servirà a la comunitat educativa i a la resta dels veïns del barri.

També s'invertiran 3,7 milions en el nou projecte educatiu del Cristòfol Colom del barri del Bon Pastor per convertir-lo a la seu de l'Escola Rubió i Tudurí, que també acollirà l'escola de jardineria de Barcelona, així com 250.000 euros en un projecte singular de música en el nou Institut-Escola El Til·ler del barri de Sant Andreu, entre altres.

Colau ha assegurat que el Pla de Barris és un dels més importants del mandat per reduir les desigualtats, i ha dit que l'educació i la cultura són claus, per la qual cosa ha apostat per reforçar el seu vincle amb l'entorn social dels nens.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que s'han treballat les necessitats amb els educadors, a més del vincle amb les famílies, i ha afirmat que els centres educatius han de ser centres de referència a temps complet, i no només en horari lectiu.

El comissionat de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, ha dit que han posat l'èmfasi a reforçar els vincles entre educació i cultura, i ha apostat per parlar de les "condicions de partida" de les famílies, que influeixen en la igualtat d'oportunitats.

ESCOLES "ENRIQUIDES"

El consistori també invertirà 7,1 milions per incorporar 61 professionals de perfils psicosocials en 39 centres educatius públics, amb l'objectiu d'oferir un suport més "completa" a l'alumnat i complementar el treball dels docents per assegurar l'atenció global als nens i famílies.

Entre els professionals en l'àmbit educatiu, social i de salut i inclou psicòlegs, educadors, tècnics d'integració social, monitors, mestres especialistes en audició i llenguatge, i tècnics del Centre de Recursos Educatius per a Alumnes amb Trastorns del Desenvolupament i la Conducta.

Les accions també inclouen més suport a les guarderies de la Zona Nord, amb l'ampliació de l'horari de suport educatiu i un projecte d'acompanyament familiar per a nens fins als sis anys, a més de reforçar l'oferta d'oci educatiu a través dels projectes Boabab i Temps de Joc, que ja estan en marxa.

En la definició d'aquests projectes ha participat l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB) i el Consorci d'Educació de Barcelona --format per la Generalitat i l'Ajuntament--, així com tècnics dels diferents districtes de la ciutat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés