Publicat 22/10/2019 19:11:46 +02:00CET

Barcelona invertirà 1,5 milions l'any per impulsar el sector de les indústries creatives

Xavier Marcé i Jaume Collboni
EUROPA PRESS

Preveu crear el Clúster Barcelona Creativa al voltant del DHUB i un pla d'internacionalització

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor d'Indústries Creatives, Xavier Marcé, han anunciat aquest dimarts que l'Ajuntament destinarà 1,5 milions d'euros l'any a impulsar el sector de les indústries creatives.

En una roda de premsa, Marcé ha detallat que l'objectiu és promocionar i desenvolupar aquest sector amb "entitat pròpia" amb la creació del Clúster Barcelona Creativa al voltant del DHUB.

Aquesta mesura, que el Govern municipal presentarà en el ple d'aquest divendres, inclou un pla d'internacionalització estable i de col·laboració amb escoles i universitats.

La inversió d'1,5 milions es destinarà a desenvolupar acords estratègics, programes de disseny, tecnològics i culturals, i per millorar els mecanismes de suport en el sector.

MAPIFICAR-NE LA PRESÈNCIA

L'Ajuntament també mapejarà la presència de les indústries creatives a la ciutat, que concentra un 49,5% dels llocs de treball del sector al país, per establir nous focus de promoció i desenvolupament.

La proposta té nou eixos d'actuació, entre els quals destaca convertir el DHUB en un espai que integri les diferents manifestacions del disseny i les indústries creatives.

En aquest sentit, dotarà òrgans de governança en el DHUB per impulsar els objectius d'aquesta mesura, com millorar la interlocució entre el sector d'indústries creatives, Turisme, Icub i Barcelona Activa.

POBLENOU

També es preveu crear un programa cultural específic per al districte del Poblenou 22@ que consolidi espais com el Festival de la llum, el Poblenou Urban District i el Palo Alto Market.

"Les indústries creatives són el futur de Barcelona", ha subratllat Collboni, i ha assegurat que l'Ajuntament vol convertir el DHUB en el quilòmetre zero del nou Clúster Barcelona Creativa.