Publicat 16/11/2020 17:41CET

Barcelona invertirà 10 milions en fons de capital risc per impulsar empreses emergents

El director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, presenten el projecte Barcelona Accelera en una roda de premsa.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

   Es destinaran a empreses de l'entorn de la ciutat de sectors estratègics del 'Barcelona Green Deal'

   BARCELONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona invertirà fins a un màxim de 10 milions d'euros en sis fons de capital risc privats amb la finalitat d'impulsar les empreses emergents innovadores de la ciutat i "preservar la competitivitat de l'ecosistema emprenedor i digital" enfront de la Covid-19.

   Ho ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, al costat del director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, en la qual han dit que la mesura s'emmarca en la prioritat municipal 'Barcelona Capital Digital i Emprenedora'.

   Un dels objectius d'aquesta mesura és triplicar, com a mínim, aquests 10 milions a través dels fons o societats de capital risc amb inversions destinades a empreses emergents de l'àrea metropolitana de Barcelona per "generar riquesa i ocupació", segons Collboni.

   Aquests fons es comprometen a invertir almenys tres vegades l'import compromès per l'Ajuntament en empreses de l'entorn de la ciutat, que formin part d'uns dels sectors estratègics del 'Barcelona Green Deal' i que una quantitat equivalent a la invertida vagi a empreses liderades per dones.

   Aquesta iniciativa, gestionada per Barcelona Activa, rep el nom de 'Barcelona Accelera', i destaca el sector de les empreses emergents com a motor d'innovació, d'atracció de talent, d'inversió estrangera i d'internacionalització de la ciutat.

SELECCIÓ DELS FONS

   En relació a la selecció dels fons o societats de capital de risc, ses triaran un total de sis: el fons amb millor puntuació rebrà tres milions d'euros; els dos fons successius tindran dos milions, mentre que els tres restants obtindran un milió d'euros.

   "S'invertiran un total de 10 milions d'euros amb caràcter plurianual, prorrogables fins el 12", ha dit Ortega, i ha afegit que l'Ajuntament no ha de ser l'inversor principal i que volen impulsar preferentment aquelles empreses fundades per dones o amb presència de dones en l'equip directiu.

   En relació als sectors estratègics als quals es dirigeix aquesta iniciativa, es prioritzaran les empreses emergents d'economia digital, indústries creatives, economia verda, indústria 4.0, salut i bio, esport i tecnologia de l'esport, alimentació i tecnologia alimentària i economia blava.

CAPITAL DIGITAL

   Collboni ha destacat que aquesta mesura s'emmarca dins de l'estratègia de reforçar Barcelona com a Capital Digital del sud d'Europa i consta de tres pilars a través dels quals l'Ajuntament potencia la col·laboració publicoprivada: finançament, espais i talent.

   Els fons 'Barcelona Accelera' pertanyen al pilar del finançament, que acompanya als altres dos: en el cas dels espais, destaca l'edifici de Correus, que acollirà un 'hub' d'innovació, mentre que, en el talent, es preveu formar a 3.000 programadors en els propers anys.

   Les empreses emergents són uns dels objectius prioritaris de l'Agenda Econòmica de Barcelona (Barcelona Green Deal) i Collboni ha recordat que a Catalunya ha recordat que hi ha més de 1.500 empreses emergents, i que el 77,5% es localitzen a l'entorn de Barcelona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés