Publicat 11/8/2020 11:49:26 +02:00CET

Barcelona instal·la càmeres zenitals per controlar l'aforament als mercats municipals

Les càmeres zenitales que s'han instal·lat en el Mercat de Sant Antoni de Barcelona per controlar l'aforament
DAVID OLLER - EUROPA PRESS

Els de Abaceria, Sants, Sarrià, Encants de Bellcaire i Sant Antoni ja compten amb el sistema

BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona instal·larà càmeres zenitals als mercats municipals per controlar l'aforament en temps real amb l'objectiu de millorar la seguretat sanitària en aquests equipaments i evitar contagis de coronavirus.

Les càmeres, situades al sostre de les zones d'accés, comptabilitzaran el nombre de persones que entren i surten del mercat a partir del nombre de caps presents a l'espai, sense possibilitat d'enfocar les cares, i alertaran quan els espais hagin arribat al màxim permès d'ocupació, ha informat el consistori aquest dimarts en un comunicat.

L'algorisme de seguiment informarà sobre el nombre de persones presents a cada moment, tant l'ocupació de persones al mercat com l'ocupació parcial per zones.

La informació, notificacions i alertes d'ocupació es mostraran en temps real en els monitors connectats a la xarxa, que apareixerà en verd quan es pugui accedir i en vermell quan s'arribi al límit aforament, de manera que el personal de seguretat podrà limitar l'accés de nous clients fins que no es torni a l'aforament permès.

OPERATIU EN CINC MERCATS

Les càmeres zenitals s'han instal·lat en una primera fase com a prova pilot al mercat de l'Abaceria, Sants, Sarrià, Encants de Bellcaire i el Mercat de Sant Antoni; mercats amb "característiques molt diferents per comprovar la seva idoneïtat en diferents situacions i fer els ajustos necessaris".

Una vegada completada la primera fase, l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona continuarà amb la següent fase fins a completar la instal·lació en tots els mercats a mitjans d'octubre i en total s'instal·laran 260 càmeres i 125 pantalles de seguiment.

Quedarà per definir i executar els projectes per al mercat de la Boqueria i pel de Encants de Bellcaire a causa de les "especials característiques d'aquests dos mercats que no tenen portes d'accés pròpiament dites".

La mesura s'afegeix a les que els mercats municipals han anat incorporant des de març, ja que en ser serveis essencials s'han mantingut oberts des del primer dia de l'estat d'alarma pel coronavirus.