Publicat 10/7/2020 17:37:46 +02:00CET

Barcelona inspeccionarà edificis del sud-oest del Besòs "sospitosos d'aluminosis"

Barcelona inspeccionarà edificis del sud-oest del Besòs "sospitosos d'aluminosis"
AJUNTAMENT DE BARCELONA

   Impulsa un programa per conèixer l'estat dels habitatges i planificar actuacions

   BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat els treballs per inspeccionar edificis del barri del sud-oest del Besòs "sospitosos d'aluminosis" i que van sofrir danys pel temporal 'Glòria' a principis de 2020.

   Ho ha explicat aquest divendres en una roda de premsa la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor de Sant Martí, David Escudé, que han emmarcat l'actuació en un programa de regeneració urbana de la zona.

   Sanz ha afirmat que ja han estudiat el tipus d'edificis que hi ha al barri i que les inspeccions permetran conèixer les seves patologies i les intervencions que s'hauran de fer en ells per pal·liar les deficiències.

   Paral·lelament, l'Ajuntament impulsarà obres als edificis que necessitin intervencions urgents, i també publicarà una convocatòria específica d'ajudes a la rehabilitació que prioritzarà aquelles finques que pateixen aluminosis.

   Aquestes primeres actuacions, les rehabilitacions prèvies i la campanya d'inspeccions, estan dotades amb un pressupost de 2,15 milions d'euros, i s'ha impulsat en el marc del Pla de Barris, en una superfície de 32 hectàrees, amb una població de 24.660 habitants i 94 edificis.

   El diagnòstic es farà a partir d'un mostreig de comunitats i en un any preveu inspeccionar 46 comunitats, que sumeixen 1.215 habitatges, en un mostreig que representa el 23% del parc total d'habitatges de la zona que es preveu regenerar.

PROJECTE DE LLARG RECORREGUT

   "Es tracta d'un barri de gran interès per a l'urbanisme de la ciutat. Fa falta donar-li importància en aquest projecte, que és de llarg recorregut i es basa en la col·laboració públic-privada", ha destacat Sanz.

   La regidora també ha demanat "un pla d'Estat de rehabilitació" que faciliti les inversions en el sector, que veu com una oportunitat per a la reindustrialització del país i per modernitzar el parc d'habitatges de la capital catalana.