Publicat 22/4/2019 11:27:26 +02:00CET

Barcelona inicia la setmana de conscienciació sobre la contaminació acústica

Barcelona inicia la setmana de conscienciació sobre la contaminació acústica
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya organitzen a partir d'aquest dilluns la Setmana Sense Soroll per conscienciar sobre la contaminació acústica i sobre la incidncia del soroll en la salut i la qualitat de vida dels ciutadans.

En un comunicat aquest dilluns, el consistori ha explicat que les activitats se celebraran entre el 22 i el 28 d'abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que se celebra l'últim dimecres d'abril cada any.

La iniciativa pretén "alertar sobre l'increment del soroll i revaloritzar els sons com a patrimoni ambiental", pel que s'han organitzat diverses activitats gratutes.

Una de les activitats són itineraris guiats amb els ulls tapats pels barris Gtic i Navas, amb que es pretén que els participants percebin la contaminació acústica i el patrimoni sonor com campanes, animals i fonts d'aigua.

També s'ha organitzat un vermut acompanyat d'un debat sobre la contaminació acústica a més d'una campanya de sensibilització sobre el soroll dels vehicles, en la qual els conductors de motos podran fer proves sonomtriques i prendre les mesures corresponents.