Actualitzat 28/11/2018 14:46:09 CET

Barcelona informarà les auxiliars de la llar sobre els drets laborals a Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi

Punts mòbils per informar les auxiliars de la llar i de cures
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Habilita diversos punts d'informació mòbils i edita una guia per fomentar la contractació justa i digna

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha habilitat diversos punts mòbils als districtes de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi perquè les auxiliars de la llar i de cures puguin informar-se i orientar-se sobre els seus drets laborals, ha informat aquest dimecres el consistori en un comunicat.

La regidora de Feminisme i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, ha explicat que aquesta acció s'emmarca en la Mesura de Govern per a una Democratització de les Cures (2017-2020) i l'Estratègia contra la feminització de la pobresa i la precarietat a Barcelona (2016-2024) impulsades en aquest mandat.

"Davant la precarietat que pateixen aquestes dones, des de Barcelona hem fet una aposta clara per apropar-nos-hi, perquè coneguin els seus drets laborals i els serveis municipals en què poden trobar assessorament per defensar-los", ha indicat Pérez.

Segons les dades de la Seguretat Social, el 2015 a Barcelona hi havia un total de 26.191 auxiliars contractades i cotitzadores i, segons l'Organització Internacional del Treball (OIT), s'estima que el 31% de la feina en l'àmbit de la llar es produeix de manera irregular, dins de l'"economia submergida".

El consistori ha alertat que la feina de la llar i de les cures "continua sent un sector precaritzat, especialment desregulat, sotmès a condicions salarials i laborals molt desigualtats i amb un alt índex d'informalitat, sobretot en el cas de les auxiliars internes.

En aquest sentit, normalment se'ls requereix presència i pernocta 24 hores al dia, amb sous baixos i sense respectar les sortides setmanals a les quals tenen dret que, segons la normativa vigent, haurien de disposar com a mínim de dues hores al dia per menjar i un descans setmanal de 36 hores consecutives.

Així mateix, l'Ajuntament ha editat la guia 'Cuidem qui ens cuida, és de justícia!', un document que vol afavorir la contractació justa i digna de les persones que treballen a la llar i que va adreçat a les persones que contracten aquests serveis, amb l'objectiu final de combatre la precarització del sector.