Publicat 28/12/2018 9:25:31CET

Barcelona incrementa la generació d'energia solar a la ciutat amb previsió de doblar-la

Europa Press

BARCELONA, 28 Des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona continua implantant instal·lacions d'energia solar, amb l'objectiu de doblar la generació elèctrica municipal procedent d'energies renovables, passant d'1,8 a 3,6 megavatspic (MWp) de potència fotovoltaica instal·lada entre el 2015 i 2019.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, ha destacat en roda de premsa que les instal·lacions que han permès augmentar més significativament la generació elèctrica aprofitant el sol han estat les situades en terrats i cobertes particulars i municipals.

La ciutat ja disposa de sistemes de generació fotovoltaica en cobertes de més de 60 edificis municipals --que sumen una potència d'1 MWp de potència fotovoltaica instal·lada--, als quals se sumaran 29 més --amb una potència de 0,97 MWp--, deu dels quals estan en fase d'obres i legalització, mentre que els altres 19 es licitaran aviat.

A més, actualment s'està preparant la licitació de 30 projectes executius més per incorporar instal·lacions fotovoltaiques sobre cobertes municipals, que es desenvoluparan previsiblement el 2019 i amb les quals se sumaran 0,75 MWp més de potència fotovoltaica.

FAÇANES I PÈRGOLES

La ciutat també disposa de deu façanes i parets mitgeres generadores d'energia, i en té detectades cinc més en què es desenvoluparan actuacions --dues acabaran en aquest mandat--, amb les quals actualment es compta amb una potència de 0,12 MWp, que pujarà a 0,16 quan s'acabin les altres cinc previstes.

També compta amb 17 pèrgoles que generen energia --amb 0,93 MWp-- i l'Ajuntament té cinc projectes executius més que es duran a terme progressivament, i quatre més en fase de licitació, que en total comptaran amb una potència instal·lada d'1,3 MWp i, a més, donaran més visibilitat a aquestes instal·lacions, col·locades en equipaments i espais de gran afluència per donar-les a conèixer entre la ciutadania.

Badia ha explicat que una part de l'energia generada es farà servir per a l'autoconsum i que la resta anirà a la xarxa mitjançant els tràmits que gestionarà també la comercialitzadora elèctrica municipal Barcelona Energia, i ha augurat que l'autoconsum ciutadà s'incrementarà amb mesures del Govern central per desbloquejar l'autoconsum compartit.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.