Actualizado 28/11/2018 13:07

Barcelona inaugura al Poblenou el nou centre per a la innovació socioeconòmica innoBA

Gerardo Pisarello, Ada Colau, Álvaro Porro i Sara Berbel
Europa Press

Inclourà un espai d'incubació, La innoBAdora, amb espai per entre 15 i 20 iniciatives

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquest dimecres el nou centre per a la innovació socioeconòmica de Barcelona Activa, innoBA, que té l'objectiu d'acompanyar projectes socials i empresarials basats en l'Economia Social i Solidària (ESS).

En la seva intervenció en l'obertura, Colau ha assegurat que el Govern municipal aposta per una economia productiva "redistributiva i justa", i ha recordat que l'ESS ha estat un dels sectors més resilients durant la crisi, perquè va destruir pocs llocs de treball.

"Hem de generar un model més just i redistributiu que lluiti contra la desigualtat i la precarització", ha subratllat la primera edil, que ha insistit que el model de l'ESS cada vegada arriba a més sectors, per la qual cosa l'Ajuntament vol afavorir aquest efecte multiplicador, en les seves paraules.

Aquest equipament s'emmarca en l'aposta municipal per l'impuls de l'ESS, i el consistori ha destacat que el percentatge d'empreses amb aquest perfil ateses per Barcelona Activa s'ha duplicat, ha passat del 4% al 8%, i ha ajudat un total de 439 projectes aquest any.

El centre està situat a Can Jaumandreu, al districte de Sant Martí, en plena àrea del 22@ i envoltada d'empreses de nova generació, 'makers', tallers d'espai compartits i col·laboratiu i agents de canvi, per la qual cosa innoBA vol convertir-se en una porta d'entrada d'idees de negoci en aquest àmbit.

En aquest sentit, comptarà amb un servei de 'landing' per a projectes empresarials amb impacte social i vocació transformadora, espai de promoció i intercanvi amb altres països, i facilitarà que empreses barcelonines puguin explorar altres mercats, establir noves aliances i conèixer noves metodologies.

LA INNOBADORA

innoBA impulsa que els projectes que arribin es consolidin, enforteixin les seves xarxes i el seu ecosistema per assolir més viabilitat econòmica amb pràctiques i valors de l'economia social, i el centre també tindrà una incubadora --La innoBAdora-- amb capacitat per a 56 llocs de feina i entre 15 i 20 iniciatives.

Les primeres nou empreses a allotjar-se seran cooperatives, associacions i projectes de diferent naturalesa i sectors, entre els quals es troba el supermercat cooperatiu FoodCoopBCN, la videoteca educativa Film Club, i l'agència de viatges sostenible i de turisme responsable Ethnic (Aethnic).

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que aquest equipament és un revulsiu municipalista que vol contrarestar els efectes de les polítiques precaritzadores que es van impulsar a partir de la crisi del 2008, i ha demanat a la Generalitat i al Govern central més inversió en aquest model econòmic.

CONNEXIONS AMB UNIVERSITATS

El centre se situa en un espai compartit amb la Universitat de Barcelona, amb l'objectiu de potenciar les relacions amb el món universitari i de la investigació aplicada, i també ha promogut acords de treball amb la UOC i amb el grup d'investigació Dimmons per acollir l'oficina del Sharing Cities Summit.

En l'acte també hi han assistit la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de Barcelona, Álvaro Porro, que ha assegurat que el 7% dels contractes de l'Ajuntament ja es fan amb empreses de les ESS.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés